Chwalimy się

Tu mozna narzekać i pisać o sprawach nie związanych z tematami forów
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jarek

O:Chwalimy się

Post autor: Jarek »

Tomek Aleksinski napisał:
Mitenka napisał:
No nareszcie coś w mojej branży! Kawał dobrej roboty. Choć 50 lat to zdecydowanie za dużo, mi by to pewnie z rok zajęło. ;)

Obecny wyglad wnetrz tego modelu pokazuje Bialy Dom za 'panowania' Obamy.

No i chyba w rzeczywistym czasie, bo widać klimat "Christmas Time".

Z całym szacunkiem dla Mitenki, ale 1 rok to chyba lekka przesada.
Sugeruję, że przydałby się taki model Pałacu Prezydenckiego ;) .
Awatar użytkownika
rychenko

Post autor: rychenko »

Witam
Woda zamarznięta nie ma gdzie pływać modelami to może pojeżdżę po śniegu :P
OFNA ultra LX one , silnik Force 28, 4,51cm napęd 4WD

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Ryszard
Awatar użytkownika
waldek

Post autor: waldek »

Nie stawiaj go na śniegu bo do wiosny go nie znajdziesz:P
Pozdrawiam Waldek
myszor

Post autor: myszor »

No i po " Strażaku" i po Rysiu . Zakocha się w kółkach i stracimy tak dobrego modelarza :( .

Szerokości i przyczepnośći :)
Pozdrawiam . Andrzej :)

Drewno to surowiec , który od niepamiętnych czasów odgrywał wielką role w życiu człowieka , dlatego też powinno być traktowane z należytą atencją .
Awatar użytkownika
halny55

Post autor: halny55 »

Fajna maszynka. Szkoda tylko, że końcówki drążków i wahacze są plastikowe. Miałem "bejcę" z wydawnictwa HACHETTE. Też miała plastiki, przez co auto było mało stabilne. Ale ogólne super. Sam bym pojeździł i pokręcił bączki po śniegu takim cudeńkiem.
Kłaniam się
Jurek

Obrazek
Awatar użytkownika
rychenko

Myszorku Andrzeju nic z tego Strażak nie pójdzie w odstawkę statki i okręty to moja największa pasja a samochodzik to odskocznia coś czego chciałem zawsze spróbować zwłaszcza spalinowy napęd .

Jurek konstrukcja tego autka jest naprawdę solidna widziałem ja w akcji i naprawdę trzeba się postarać aby rozwalić;) ale jak będzie czas pokaze najpierw dotrę silnik choć teraz w takie mrozy to nie bardzo jest na to czas.
Pozdrawiam Ryszard
Awatar użytkownika
Andrzej1
Lokalizacja: {"name":"Polska Szczecin","desc":"","lat":"","lng":""}

Post autor: Andrzej1 »

A opony zimowe "som" ?

Z ukłonami
Andrzej Korycki
Awatar użytkownika
marek_c4
Lokalizacja: {"name":"Swarz\u0119dz","desc":"Swarz\u0119dz,gmina Swarz\u0119dz,powiat pozna\u0144ski,wojew\u00f3dztwo wielkopolskie,PL-30,62-020,Polska,pl","lat":"52.410

Post autor: marek_c4 »

rychenko napisał:
...a samochodzik to odskocznia coś czego chciałem zawsze spróbować zwłaszcza spalinowy napęd .

Swego czasu też troszkę pobawiłem się w autka.
Pierwsze było Subaru impreza WRC 1:10 firmy Kyosho z napędem na 4 koła.
A jako drugie kupiłem Conrada 1:10 chyba 3,5 cm z napędem na tył + buda Corvety.
Troszkę się tym pobawiłem, ale jakoś tak naprawdę to mnie to nie wzięło.
---
Przyznam się po cichu że teraz mam motoszybowiec ASW-28 i powoli staram się jako tako nad nim zapanować :)
Byłem 2 razy platać (z tego ten drugi bardziej udany) i powiem że emocje są spore ;).
Teraz jakoś zimno i wietrznie więc za bardzo na dwór mnie nie ciągnie, ale ... ja mu jeszcze pokażę hehe.
Pozdrawiam z Poznania
Marek C
Awatar użytkownika
Jarek

Post autor: Jarek »

Nie !!! No proszę, nie osłabiajcie mnie !!!
Dorośli faceci a kupują sobie zabawki.
Zbudować od podstaw model, żeby działał jak należy. Z rysunków, poprzez długą drogę doboru i obróbki materiałów do stanu rzeczywistego to jest prawdziwe modelarstwo. Ale kupić sobie samochodzik RC to trąca mi zabawkarstwem. Czy nie wyrośliśmy już z tego ?
Awatar użytkownika
rychenko

Jarku nikt cię tu nie chce „osłabiać” samochodzik RC to faktycznie zabawa choć tez modelarstwo tak jak szachy sportem ,sam budowałeś modele z zestawów wiec to w takim razie tez nie jest modelarstwo w Twoim wykonaniu i rozumieniu , trzeba było z piłą iść do lasu i wyciąć drzewo co byś miał materiał do budowy modelu jak już tak do tego podchodzisz , kiedyś Grześ ( grzegorz75) napisał można samemu i klej robić z rybich łusek jak ktoś ma na to ochotę tylko po cholerę , ja kupiłem sobie ten samochodzik bo miałem taką zachciankę ,fanaberie czy jak kto chce to nazwać i tyle.
Pozdrawiam Ryszard
ODPOWIEDZ