Witam
Na Strażaku coś znów przybyło tym razem komin całość z polistyrenu szkielet z 2mm obciągnięty 0,5mm do tego kilka drucików i siatka mosiężna .
Specjalnie dla Myszorka( Andrzeja) anatomia komina
:P
Mirku co do lampki to ta która jest obecnie zamontowana to nie będzie świeciła ,ale ona będzie prawdo podobnie zmieniona muszę tylko odpowiedniej wielkości żaróweczki na 12V poszukać.
Andrzeju sam nie wiem czy Led czy coś innego żaróweczka powinna mieć 2mm średnicy i świecić dość łagodnym światełkiem no i na 12V , nie wiem jakiej średnicy są żaróweczki do kolejek musze się rozejrzeć w tym temacie, tą co pokazałeś na jakie jest napięcie?
Andrzej podesłał mi link do fajnej strony i tam jest różnego typu żaróweczek bez liku, i za bezcen bo po 79gr a ja znalazłem takie jak pokazujesz Tomku po 22zł różnica jest kolosalna co prawda to są LED ale myślę ze będą dobre musze je zamówić i zobaczyć jak świecą , z żaróweczkami nie będzie problemu gorzej z takim cieniutkim 2 żyłowym przewodem bo na koninie nie chciałbym ciągnąć dwóch oddzielnych przewodów zbyt ordynarnie by to wyglądało.