Witam.
Chciałem zapytać czy ktoś mógłby polecić mi jakąś wyrzynarkę stołową? oglądałem wczoraj jedna w markecie budowlanym o ile się nie mylę firmy Power Performance za kwotę 240zł, ale jej wygląd w stosunku do ceny nie zachwyca (wiem że wyglądem nie wycinam, ale nie wzbudziła mojego zaufania). Nie pracowałem nigdy na takowym sprzęcie więc nie mam pojęcia na co zwrócić uwagę. Dodam, że jestem z Krakowa i tutaj szukam sklepu, ewentualnie zakup przez internet. Dziękuję i pozdrawiam.
Wyrzynarka stołowa - jaka?
-
Wyrzynarka stołowa - jaka?
dude descending the staircase
-
O:Wyrzynarka stołowa - jaka?
Witaj ,. Nie będę Ci tu pisał jakiej firmy masz kupić wyrzynarkę . Ja kupując kierowałem się tym aby przede wszystkim była stabilna { masa } . Stabilna wyrzynarka nie lata po stole przy pracy . Uwierz że to ważne a i nerwy masz spokojne . Następnie to mocowanie brzeszczota . W tej co kupiłem , mam dwa sposoby mocowania . Pierwszy na imbus a drugi na przetyczkę w brzeszczocie { tak to nazywam }. Kupiłem ją w markecie i nie narzekam . Brakuje tylko regulacji obrotów ale myślę że to już luksus . Widziałem wyrzynarki okazje ale po dokładnym obejrzeniu okazało się że mają mocowanie tylko na brzeszczot z przetyczką . Mocowanie jest ważne . Na pewno kupisz fajną wyrzynarkę i posłuży Ci długie lata i zbuduje wiele pięknych modeli . Tego Tobie życzy Myszor .:)

Pozdrawiam . Andrzej :)
Drewno to surowiec , który od niepamiętnych czasów odgrywał wielką role w życiu człowieka , dlatego też powinno być traktowane z należytą atencją .
Drewno to surowiec , który od niepamiętnych czasów odgrywał wielką role w życiu człowieka , dlatego też powinno być traktowane z należytą atencją .
- krzysztof
Mam wyrzynarkę na brzeszczoty z przetyczą zakupiona za niewielkie pieniądze. Wg mnie ważna jest jakość brzeszczotów, ale to chyba nie odkrycie. Wymieniłem na brzeszczoty Proxxona i mam jakby wyrzynarkę z wyższej półki.
pozdrawiam Krzysztof
krzysztof.t.wasilewski@wp.pl
krzysztof.t.wasilewski@wp.pl
- RomekS
- Lokalizacja: {"name":"Polska Toru\u0144","desc":"","lat":"","lng":""}
http://www.koga.net.pl/component/option,com_joomlaboard/Itemid,293/func,view/id,970/catid,536/
-
A są jeszcze inne niż Proxxon ? Tego to nie trzeba pisać , to się wie . Reszta to pomyłka i porażka .
-
Ja kupiłem kilka dni temu dedrę za 240 zeta, waga coś koło 12 kg, z możliwością przykręcenia do blatu, zamocowanie brzeszczota na kołeczki... jeszcze w opakowaniu i czeka na swój chrzest :pinch:
pozdrawiam
Józek
pozdrawiam
Józek
- rychenko
Witam
Mam taka Dedre od jakiegoś czasu tnie ładnie jest dosyć cicha i ma stół który można ustawiać pod kątem ,jedyna wada to piłki ze sztyftami , inne niestety nie idzie zamocować , poza tym cena jest niska wiec nie ma co oczekiwać za wiele:P wycinałem nią wręgi ze 8mm polistyrenu i dawała sobie z tym rade.
Mam taka Dedre od jakiegoś czasu tnie ładnie jest dosyć cicha i ma stół który można ustawiać pod kątem ,jedyna wada to piłki ze sztyftami , inne niestety nie idzie zamocować , poza tym cena jest niska wiec nie ma co oczekiwać za wiele:P wycinałem nią wręgi ze 8mm polistyrenu i dawała sobie z tym rade.
Pozdrawiam Ryszard
- Tomek Aleksinski
rychenko napisał:
Jezeli cena nie gra roli, to kup sobie niemieckiego Hegnera - to Rolls Royce wsrod scroll saws -wyrzynarek stolowych. (mnie na takie cudo nie stac).
Witam
Jezeli cena nie gra roli, to kup sobie niemieckiego Hegnera - to Rolls Royce wsrod scroll saws -wyrzynarek stolowych. (mnie na takie cudo nie stac).
- rychenko
Tomku ja nie napisałem ze dla mnie cena nie gra roli tylko ze za tą Dedre dałem niewiele i nie oczekuje aby to było cudo techniki
Pozdrawiam Ryszard
-
Ryśku , ja mam dwie maszynki firmy DEDRA i bardzo sobie je chwale . Tak jak napisałeś , nie jest to cudo techniki ale dla Naszych potrzeb uważam wystarczające .:)