Modelarnia w Braniewie

Czyli rozmowy o wszystkim i niczym, techniki modelarskie i warsztat modelarski
ODPOWIEDZ
PiotrB

O:Modelarnia w Braniewie

Post autor: PiotrB »

Grzegorz - zgadza się - Lilka jest budowana tylko i wyłącznie na podst. (marnych) planów z Modelarza.
po jej ukończeniu będzie foto galeria w osobnym teamcie.
Marek - modelarnia zawsze jest otwarta dla wszystkich chcących zobaczyć co się u nas "wyprawia" :-)
pozdrawiam PiotrB
Pozdrawiam - PiotrB
Awatar użytkownika
mirek

Post autor: mirek »

PiotrB napisał:
Marek - modelarnia zawsze jest otwarta dla wszystkich chcących zobaczyć co się u nas "wyprawia" :-)
pozdrawiam PiotrB

Oj wyrabiają się tam cuda wpiszcie w Google :
Mała flota w piwnicy
Pozdrawiam Mirek Rybus
Awatar użytkownika
marekdziki

Post autor: marekdziki »

Piotr. Jeśli tylko będę u rodzinki w Braniewie, to macie mnie u siebie na bank. Pozdrawiam Was wszystkich serdecznie. I całe Braniewo również.
Najważniejsze, żeby się chciało chcieć.

Pozdrawiam Marek "Dziki" O.
PiotrB

może to mało skromne, ale ... http://braniewiak.wm.pl/10476,Braniewo-mamy-mistrzow-modelarstwa.html
Pozdrawiam - PiotrB
Awatar użytkownika
Zbyszek

Post autor: Zbyszek »

No Piotrek, pogratulować sukcesów tobie i kolegom.
Pozdrawiam!!!
PiotrB

w eliminacjach do MP w Ełku zająłem II m-ce w klasie F2A, jednak jak podaje cytowany artykuł, względy zdrowotne nie pozwoliły mi na wyjazd do Kielc :evil: Nasz dorobek medalowy mógł się powiększyć może o kolejny krążek.
Jeśli na Zlocie w Tczewie będzie możliwość zaprezentowania modeli RC to na pewno je pokażemy. Dobrze byłoby tak ustawić wodę aby trochę wiatru złapać w żagle modeli klasy NSS 650.
Pozdrawiam - PiotrB
Awatar użytkownika
mirek

Post autor: mirek »

Serdecznie gratuluję sukcesów
Będzie miło spotkać medalistów na naszym zjeździe gdzie będzie czekać dla was niespodzianka ;)
Pozdrawiam Mirek Rybus
PiotrB

Bieżący rok modelarski nadal trwa i sukcesów ciąg dalszy.
W dniu 25.07.2010 z okazji XX Dni i Nocy Szczytna, 650-lecia lokacji Miasta Szczytno, modelarnia "Novum" zorganizowała regaty modeli żaglowych klasy NSS 650. Startowało 11 zawodników z Dobrodzienia, Szczytna, Pieniężna i Braniewa - bez podziału na grupy wiekowe. W sportowej atmosferze towarzyszącej na zawodach sędziował pan Jarosław Leoniec. Przeprowadzone zostały trzy serie, po 20 minut każda. O Wyłonieniu zwycięzców musiały zadecydować dogrywki. O miejsce III walczyło trzech zawodników na dystansie jednego okrążenia trasy. Wygrał Tadeusz Szymański z Pieniężna (ja zająłem miejsce tuż za nim - IV). Zażarta walka toczyła się pomiędzy Andrzejem Bryską, reprezentujący "Novum" Szczytno, a Kamilem Żyłą "SpecModel" Braniewo. Tuż przed metą Andrzej (Mistrz Polski NSS 650 seniorów) stracił prowadzenie na rzecz Kamila (srebrnego medalisty NSS 650 juniorów). I to właśnie Kamil zdobył puchar ufundowany przez komendanta - rektora Wyższej Szkoły Policji w Szczytnie. Pozostali uczestnicy zostali uhonorowani pamiątkowymi dyplomami za udział w regatach, a najmłodsi otrzymali drobne upominki. Serdecznie dziękujemy organizatorom za stworzenie miłej atmosfery. Oprócz tego mieszkańcy Szczytna mogli oglądać, podziwiać i oklaskiwać pokazy modeli klas F2, F4, FSR.
Obrazek
Obrazek
Pozdrawiam - PiotrB
Awatar użytkownika
Slawek Kromer

Post autor: Slawek Kromer »

Piotrek gratuluje medali i wspaniałej modelarni
jak ten czas szybko leci niedawno był 2010 a już mamy 2011(ja to rozumie emocje)
Awatar użytkownika
Zbyszek

Post autor: Zbyszek »

No to gratulacje. Sławek a mówią że czas zasuwa powolnym "tik tak" a tu myk rok w plecy. No ale muszę cię Piotrek opitolić leciutko, do zdjęcia taki nieuczesany.
Pozdrawiam!!!
ODPOWIEDZ