Ty tak nie narzekaj już wiem gdzie popelniłem błąd przy budowie mojej.
Ale ttrudno skończę tak jak idzie.
K&M Romek Cz.I.Kadlub
- mirek
Odp: K&M (RomekS)
Serdecznie gratuluję :) :) tego 500 posta . Dzięki za już i proszę o jeszcze :) :) :)
Twoje posty naprawdę wiele wnoszą dobrego . No wpadek parę też się by znalazło :whistle: :whistle: :whistle: A teraz skoro masz swoje zabawki ze sklepu to rób dalej i pisz, ale dużo i koniecznie ze zdjęciami
Twoje posty naprawdę wiele wnoszą dobrego . No wpadek parę też się by znalazło :whistle: :whistle: :whistle: A teraz skoro masz swoje zabawki ze sklepu to rób dalej i pisz, ale dużo i koniecznie ze zdjęciami
Pozdrawiam Mirek Rybus
- stefan
Przyjmij także moje gratulacje i 500nego posta i zaj..... szalupy! eeee.... moze bys tak zrobil jedna dla mnie?...:blush:
- mirek
Kurcze chyba ustawi się kolejka leniuchów ;) ;) Romku chyba rodzinka będzie chyba dalej na ciebie dziwnie patrzeć :whistle: :whistle:
Pozdrawiam Mirek Rybus
- krzychkam
- Lokalizacja: {"name":"Bia\u0142ystok","desc":"","lat":"","lng":""}
Witam :D
RomekS napisał:
ROMEK
Przyłączam się do gratulacji kolegów - 500 postów to jest coś (nie licząc oczywiście tych z PWM :) )
Czekam na następne - równie ciekawe i pouczające
RomekS napisał:
Dzisiaj obchodze maly jubileusz :woohoo:
Wysylam 500 posta na Forum.
Mam nadzieje ze nie zanudzam tymi postami.
Tak się zastanawialem co napisac w 500 poscie i ....
ROMEK
Przyłączam się do gratulacji kolegów - 500 postów to jest coś (nie licząc oczywiście tych z PWM :) )
Czekam na następne - równie ciekawe i pouczające
-
Romeczku za tę twórczą działalność popularyzatorską na forum, to Ty powinieneś być albo generalissimus, ale jeden się w historii kiepsko zapisał, , no to zostań Marszałkiem (ale nie sejmu) - ministrów zmieniają, co raz, a szarży ni czorta. gratuluje zaparcia i - że też z Tobą rodzina wytrzyma. Ze mna się przyzwyczaiła. hihi hi Pozdrawiam jak niewiem co Wieczny Bosman
Wietrzny Bosman
- majster
- Lokalizacja: {"name":"Stanis\u0142aw\u00f3w","desc":"Stanis\u0142aw\u00f3w,gmina Stare Babice,powiat warszawski zachodni,wojew\u00f3dztwo mazowieckie,Polska,pl","lat":"52.2801003","lng":"20.749
Witam.Gratuluję500-ki.Podziwiam ogrom pracy włożonej w budowę i publikacje na forum.Chciałbym powiedzieć że budowę swojej K&M oparłem na twoich postach.Jestem na etapie wykonywania poszycia.Życzę dalszch wspaniałych prezentacji......MARIAN
60+2;iK&M już w porcie
- RomekS
- Lokalizacja: {"name":"Polska Toru\u0144","desc":"","lat":"","lng":""}
:) :) :)
Sliczne dzieki Wszystkim za mile slowa :blush: :blush: :blush:
Ta relacja mnie wciagnela na tyle ze prawie codziennie "musze" cos opublikowac.
Zaczynajac druga 500-tke zauwazylem, ze w miare wykonywania coraz to nowych elementow
te wykonane wczesniej mozna by poprawic.
Coraz latwiej wykonuje sie elementy drobne, ktorych wczesniej bym nie zrobil.
Glowna wada ktorej nie umiem wyeliminowac jest "upraszczanie"
Wykonujac szalupe do Wodnika postawilem ja skorupa do gory zostawiajac wnetrze niewidoczne.
Teraz zrobil bym ja z wyposazeniem...
Mniej sie tez balagani bo biorac rady doswiadczonych kolegow
zaczalem skupiac sie na pojedynczym elemencie.
Jak zaczalem robic szalupe do K&M to zostawilem tylko te narzedzia i materialy,
ktore do tej szalupy sa potrzebne.
Przedstawiam tu takie refleksje bo mysle ze na tyle sie znamy z Forum ze nie beda one stanowic jakiegos wymaqdrzania sie.
To tkie przemyslenia ....
No i fotka bo tez lubie relacje gdzie
malo sie czyta a duzo oglada.....:) :)
Niektorych elementow nie sposob wykonac dlatego tez trzeba je zdobyc w "jakis" sposob.
W jaki ......to pozostawiam niedopowiedziane ..... Fotka z blyskiem i bez

Sliczne dzieki Wszystkim za mile slowa :blush: :blush: :blush:
Ta relacja mnie wciagnela na tyle ze prawie codziennie "musze" cos opublikowac.
Zaczynajac druga 500-tke zauwazylem, ze w miare wykonywania coraz to nowych elementow
te wykonane wczesniej mozna by poprawic.
Coraz latwiej wykonuje sie elementy drobne, ktorych wczesniej bym nie zrobil.
Glowna wada ktorej nie umiem wyeliminowac jest "upraszczanie"
Wykonujac szalupe do Wodnika postawilem ja skorupa do gory zostawiajac wnetrze niewidoczne.
Teraz zrobil bym ja z wyposazeniem...
Mniej sie tez balagani bo biorac rady doswiadczonych kolegow
zaczalem skupiac sie na pojedynczym elemencie.
Jak zaczalem robic szalupe do K&M to zostawilem tylko te narzedzia i materialy,
ktore do tej szalupy sa potrzebne.
Przedstawiam tu takie refleksje bo mysle ze na tyle sie znamy z Forum ze nie beda one stanowic jakiegos wymaqdrzania sie.
To tkie przemyslenia ....
No i fotka bo tez lubie relacje gdzie
malo sie czyta a duzo oglada.....:) :)
Niektorych elementow nie sposob wykonac dlatego tez trzeba je zdobyc w "jakis" sposob.
W jaki ......to pozostawiam niedopowiedziane ..... Fotka z blyskiem i bez

- marekk
Również i ja dołączam się do gratulacji, te brawka Ci sie należą. Nie ukrywam, że i ja swój modelik w większości buduję na podstawie Twojej Romku relacji. Bardzo się cieszę, że tak szczerze dzielisz się napotykanymi problemami jak również bardzo pomysłowymi ich rozwiazaniami.
Przyznam zawstydzony, że swoją szalupę będę budował ponownie, beeeeczki chyba też bo patrząc na Twoje nie będę mógł tych swoich umieścić na pokładzie.
Pozdrawiam
Przyznam zawstydzony, że swoją szalupę będę budował ponownie, beeeeczki chyba też bo patrząc na Twoje nie będę mógł tych swoich umieścić na pokładzie.
Pozdrawiam
Pozdrawiam - Marek
marek.kijew@op.pl
marek.kijew@op.pl
- RomekS
- Lokalizacja: {"name":"Polska Toru\u0144","desc":"","lat":"","lng":""}
Dzieki serdeczne.
Marku beczki te z fotki sa "fabryczne".
Ja zamontuje chyba moje "te rekodzielnicze"
Robilem proby z olejem V3V lub 3V3 nie pamietam nazwy (napewno jedna z tych)
Najpierw pomalowalem szalupe. Kolorek wyszedl niesamowicie naturalny, szczegolnie dab.
Zabralem sie przeto za listwy odbojowe K&M. (Robilem to dosc szybko, zeby zobaczyc efekt....)
Po ich przybiciu pociagnalem wszystko owym OLEJEM.
Efekt jest wspanialy. Na fotce kolor jest przy sztucznym swietle. W naturze wyglada duzo lepiej.
Niestey oleju tego mailem tylko mala "zdobyczna" fiolke....Starczyla jednak na caly model...
Jak by mozna gdzies go dostac to bym reflektowal na jakies 0,25 l.

Marku beczki te z fotki sa "fabryczne".
Ja zamontuje chyba moje "te rekodzielnicze"
Robilem proby z olejem V3V lub 3V3 nie pamietam nazwy (napewno jedna z tych)
Najpierw pomalowalem szalupe. Kolorek wyszedl niesamowicie naturalny, szczegolnie dab.
Zabralem sie przeto za listwy odbojowe K&M. (Robilem to dosc szybko, zeby zobaczyc efekt....)
Po ich przybiciu pociagnalem wszystko owym OLEJEM.
Efekt jest wspanialy. Na fotce kolor jest przy sztucznym swietle. W naturze wyglada duzo lepiej.
Niestey oleju tego mailem tylko mala "zdobyczna" fiolke....Starczyla jednak na caly model...
Jak by mozna gdzies go dostac to bym reflektowal na jakies 0,25 l.