Do kolegi krzych31

Tu mozna narzekać i pisać o sprawach nie związanych z tematami forów
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Hadżi
Lokalizacja: {"name":"Polska k\/Olkusza","desc":"","lat":"","lng":""}

Do kolegi krzych31

Post autor: Hadżi »

Witam!

Gra grą, ale publiczne hołdowanie naziście, to coś nie tak. W Niemczech nawet hołdowanie symbolom i propagowanie nazizmu jest zabronione.

"Hadżi"
Na pochylni strajk zakończony: ok. podwod. SIEWIERJANKA, budowa wznowiona.
Nie ma rzeczy niemożliwych, są trudne lub b.trudne.
Myślenie nie boli. Gdyby głupota bolała to nie jeden z bólu by wył.
Awatar użytkownika
Smok_740

O:Do kolegi krzych31

Post autor: Smok_740 »

Witam

Popre Hadziego jesli chodzi o avatarka jakiego Krzysku uzywasz. Moze to troche obrazac coponiektorych z nas. POprostu wedlug mnie uosobianie sie z niemieckim oficerem (chocby nie wiem jakim byl gentelmanem w niewoli i ile by statkow nie zatopil, bo akurat znam historie tego pana) na forum gdzie kilkaset lub kilkatysiecy osob dziennie czyta posty jest delikatnie mowiac nie na miejscu.

Mozesz go sobie uwazac za idola, to twoja sprawa, ale prosilbym nie uzewnetrzniac tego w miejscu jakby nie bylo publicznym

Podam ci przyklad jestem fanem Panzer General II oraz uwielbiam taktyki i historie pisane o Romlu ale nigdy, przenigdy nie chcialbym aby moja osobe z nim kojazono. I za cholere bym nie wstawil jego zdjecia jako avatarka. (czy jakiego kolwiek niemeickiego oficera).

Ponadto buduje dwa niemeickie okrety (z okresu II ws)ale pozbawiam je calkowicie niemieckich faszystowskich oznaczen pomimo to ze w modelach jest to dozwolone (wierne odtworzenie realnego obiektu). CHociazby przez szacunek dla przodkow ktorzy polegli lub walczyli z nazistami i dla wlasnego "dobrego smaku".

Prosze nie traktuj mojej wypowiedzi jako atak na twoja osobe lecz jako przyjacielska rade. Po prostu zmien avatarek badz nie wstawiaj go wogole.

Pozdrawiam

Smok_740
W porcie
DKM "BISMARCK" 1/200

W stoczni
ALBATROS 1/55 - Constructo -a ze 45% - zawieszona do czasu wyzdrowienia :(
W kolejce: Santissima Trinidad 1/90 DeAgostini
CSS "Alabama" RC 1/48 - wlasny wyrob (mam nadzieje)
Awatar użytkownika
krzych31

Post autor: krzych31 »

Witam.
Nie mam chęci i zamiaru propagować nazizmu. Ten żołnierz żył w nazistowskim kraju miał obowiązek służyć w nazistowskim wojsku i jako żołnierz wykonywał rozkazy nazistowskich dowódców służył swojemu krajowi. Inaczej czy każdy kapitan Ludowego Wojska Polskiego jest komunistą, zwolennikiem Stalina, Breżniewa (katem) na pewno nie. Kretschmer do marynarki wstąpił przed dojściem nazistów do władzy, a w 1932 roku był w stopniu chorążego, w 1933 trochę się namieszało a żołnierz został żołnierzem (nie wszyscy oficerowie niemieccy byli katami ). 17 marca 1941 r. w wyniku bitwy morskiej Otto Kretschmer został wzięty do niewoli.

Dla spokoju zmieniam.
Przykład ciekawego malowania okrętu podwodnego.
"Gdy otworzyły się drzwi do percepcji umysłu, każda rzecz ujawniła się taką, jaką jest naprawdę".
Awatar użytkownika
Andrzej1
Lokalizacja: {"name":"Polska Szczecin","desc":"","lat":"","lng":""}

Post autor: Andrzej1 »

krzych31 napisał:
Witam.
Nie mam chęci i zamiaru propagować nazizmu. ... .

To wstaw inne zdjęcie ( na ten przykład, swoje). Jak widzisz, niektórych to razi ( to niepropagowanie nazizmu).

Z ukłonami
Andrzej Korycki
Awatar użytkownika
Andrzej1
Lokalizacja: {"name":"Polska Szczecin","desc":"","lat":"","lng":""}

Post autor: Andrzej1 »

No i bardzo dobrze.

Z ukłonami
Andrzej Korycki
ODPOWIEDZ