Hejka
A i owszem musze je pomalowac, ale z linka ktory od Ciebie otrzymalem wynika, ze musze jeszcze przemalowac na RAL 7001 wszelkiego rodzaju relingi rurki i rureczki :(
Dzieki Tomku
Pozdrawiam
Grzes
Tirpitz/Bismarck
- Smok_740
O:Tirpitz/Bismarck
W porcie
DKM "BISMARCK" 1/200
W stoczni
ALBATROS 1/55 - Constructo -a ze 45% - zawieszona do czasu wyzdrowienia :(
W kolejce: Santissima Trinidad 1/90 DeAgostini
CSS "Alabama" RC 1/48 - wlasny wyrob (mam nadzieje)
DKM "BISMARCK" 1/200
W stoczni
- Smok_740
Jelloł ewrybody :P
Dzisiejszego wieczorka wykonalem pare drobiazgów.
Pierwszą najwazniejsza rzeczą było uszczesliwienie Tomka_D :D:D:D
Kółeczka ratunkowe sliczne, nowe, szeleszczace i bialutkie ( brakuje jeszcze tylko mocowan ale namaluje je jutro :D)
A tak prezentuje sie calośc bandy (kutry posiadaja poprawione relingi)
Zachecony, pobudzony (zuberkiem oczywiscie :P ) postanowilem dopicowac samoloty:
Swastyk na stateczniku pionowym nie malowalem i nie namaluje bo nie chce :) (a potrafie:P:P)
W tej chwili oba samoloty schną sobie bo potraktowalem je lakierem bezbarwnym matowym.
Biorac pod uwage moje ostatnie wyczyny uwazam etap budowania lodek i samolocikow za definitywnie zakonczony :)
Pozdrawiam serdecznie
Smoczulek_740
Dzisiejszego wieczorka wykonalem pare drobiazgów.
Pierwszą najwazniejsza rzeczą było uszczesliwienie Tomka_D :D:D:D

Kółeczka ratunkowe sliczne, nowe, szeleszczace i bialutkie ( brakuje jeszcze tylko mocowan ale namaluje je jutro :D)
A tak prezentuje sie calośc bandy (kutry posiadaja poprawione relingi)

Zachecony, pobudzony (zuberkiem oczywiscie :P ) postanowilem dopicowac samoloty:

Swastyk na stateczniku pionowym nie malowalem i nie namaluje bo nie chce :) (a potrafie:P:P)
W tej chwili oba samoloty schną sobie bo potraktowalem je lakierem bezbarwnym matowym.
Biorac pod uwage moje ostatnie wyczyny uwazam etap budowania lodek i samolocikow za definitywnie zakonczony :)
Pozdrawiam serdecznie
Smoczulek_740
W porcie
DKM "BISMARCK" 1/200
W stoczni
DKM "BISMARCK" 1/200
W stoczni
-
i chwała Ci za to ogólnie robota jest super wykonana .;)
i chwała Ci za to ogólnie robota jest super wykonana .;)
Kocham Laubzegę
- Smok_740
Dobry Wieczór
W związku z tym ze to kolejny wieczor a juz mi w zwyczaj zapadlo ze co dziennie cos relacjonuje wiec :D :
Dzisiejszegp wieczorku dozbroilem troszeczke kumin :P (relingi, drabinki , pomoscik)
A wygląda on teraz tak:
Mam nadzieje ze jutro mnie nie zawala az tak robota abym nie mogl czegos zrobic przy "Bismarcku" :)
Pozdrawiam serdecznie
Dobranoc
Smoczny Smok_740
W związku z tym ze to kolejny wieczor a juz mi w zwyczaj zapadlo ze co dziennie cos relacjonuje wiec :D :
Dzisiejszegp wieczorku dozbroilem troszeczke kumin :P (relingi, drabinki , pomoscik)
A wygląda on teraz tak:

Mam nadzieje ze jutro mnie nie zawala az tak robota abym nie mogl czegos zrobic przy "Bismarcku" :)
Pozdrawiam serdecznie
Dobranoc
Smoczny Smok_740
W porcie
DKM "BISMARCK" 1/200
W stoczni
DKM "BISMARCK" 1/200
W stoczni
- Smok_740
Witam ponownie
Niewiele dzisiaj zmodelowalem ale zawsze to maly kroczek do przodu.
Przymocowalem drabinki na 4 wiezach art. głównej:
oraz wykonalem 4 wiezyczki art 105 mm
Na wiecej niestety zbraklo mi czasu :( ale jutro przeciez tez jest dzien :D
Zdrówka życzę
Dobranoc
Smok_740
Niewiele dzisiaj zmodelowalem ale zawsze to maly kroczek do przodu.
Przymocowalem drabinki na 4 wiezach art. głównej:

oraz wykonalem 4 wiezyczki art 105 mm

Na wiecej niestety zbraklo mi czasu :( ale jutro przeciez tez jest dzien :D
Zdrówka życzę
Dobranoc
Smok_740
W porcie
DKM "BISMARCK" 1/200
W stoczni
DKM "BISMARCK" 1/200
W stoczni
- komand0s040
Pięknie Smoczuś.:)
Idziesz do przodu jak burza! ;)
Pozdrawiam.B)
Idziesz do przodu jak burza! ;)
Pozdrawiam.B)
Stopy wody pod kilem! :(
Stocznia :
DKM "BISMARCK" 1:200 - kolekcja Hachette 85%
W przygotowaniu: ESKORTOWIEC TOBRUK 1:100 2%
Stocznia :
DKM "BISMARCK" 1:200 - kolekcja Hachette 85%
W przygotowaniu: ESKORTOWIEC TOBRUK 1:100 2%
- Smok_740
Ha Witam Was cieplutko w ta zimna noc
Niepopuszcze i dzisiaj znowu cos zrelacjonuje :P
Komand00s :) nie ide jak burza - predzej jak przecinak :D:D:D
A teraz na poważnie. Wykonalem nastepujace rzeczy:
Po pierwsze, na wiezyczce dowodzenia pojawily sie dalmierze (oczywiscie wczesniej pomalowane)
Po drugie, wykonalem kolejne 4 wieże art. 105 mm
Po trzecie, zebralem wszystkie wieze 105 mm do kupy (a jest ich łosiem ;)) i pomalowalem je najpierw podkladem a potem RAL 7001
Po czwarte i ostatnie na dzisiaj, to takie male dzialka przeciwlotnicze 3 sztuki
Niestety ostatnie zdjecie nie jest za dobre ale niestety moja idioten kamera juz nie chce "ostrzyc" na takich drobiazgach :(
And That is all folks :D
Do zrobaczenia
Pozdrawiam
Smok_740
Niepopuszcze i dzisiaj znowu cos zrelacjonuje :P
Komand00s :) nie ide jak burza - predzej jak przecinak :D:D:D
A teraz na poważnie. Wykonalem nastepujace rzeczy:
Po pierwsze, na wiezyczce dowodzenia pojawily sie dalmierze (oczywiscie wczesniej pomalowane)

Po drugie, wykonalem kolejne 4 wieże art. 105 mm

Po trzecie, zebralem wszystkie wieze 105 mm do kupy (a jest ich łosiem ;)) i pomalowalem je najpierw podkladem a potem RAL 7001

Po czwarte i ostatnie na dzisiaj, to takie male dzialka przeciwlotnicze 3 sztuki

Niestety ostatnie zdjecie nie jest za dobre ale niestety moja idioten kamera juz nie chce "ostrzyc" na takich drobiazgach :(
And That is all folks :D
Do zrobaczenia
Pozdrawiam
Smok_740
W porcie
DKM "BISMARCK" 1/200
W stoczni
DKM "BISMARCK" 1/200
W stoczni
- Smok_740
Witam serdecznie
Dzisiejszy dzien jest szczegolny dla mnie :) Własnie stuknął mi kolejny rok zycia :) (trudno juz zliczyc który)
Ale oczywiscie nie zaprzestalem z tego powodu mojej dłubaniny. Dzisiejszego (tzn wczorajszego) wieczora
zajalem sie drobnicą.
Przedstawie je kolejno:
Kabestany
Wieszak na hitlerowska szmate (bleeee)
Dzwig x 2 (ale zdjecie tylko jedno :) bo wyglądaja tak samo)
No i najwieksza dlubanina :( (ale obylo sie bez strat)
NIestety wiazanie sztywnej lamliwej żylki jaka włożono do zestawu graniczy z cudem zastosowalem inny material (inna zyłke bardziej elastyczna ktora podprowadzilem sąsiadowi :D)
No i ostatnie zdjecie podsumowujace dotychczasowe moje dlubaniny.
Z dniem dzisiejszym pokończyly mi sie zeszyciki (do 131) a nastepne (czyli juz ostatnie 9 szt) otrzymam dopiero po świętach.
Rozpoczne naprawe kadluba (bo teraz mam do tego warunki) a tu juz nie bedzie co relacjonowac tak czesto jak do tej pory :)
Pozdrawiam serdecznie i życzę spokojnej nocy
Smok_740
Ps. W miedzy czasie zgromadzilem pare ciekawych publikacji na temat DKM "Graf Zeppelin" (wszystkie jakie byly dostepne w jezyku polskim plus pare zagranicznych) wraz z planami. Wstepnie rozrysowałem szkielet. Dlaczego wstepnie ? poniewaz na chwile obecna zastanawiam sie nad pomyslem zbudowania go jako model RC.:) Jedno jest pewne kadłub bedzie zbudowany na bazie spienionego PCV i poliestyrenu. Relacje założe jak bede mial co pokazac :).
Dzisiejszy dzien jest szczegolny dla mnie :) Własnie stuknął mi kolejny rok zycia :) (trudno juz zliczyc który)
Ale oczywiscie nie zaprzestalem z tego powodu mojej dłubaniny. Dzisiejszego (tzn wczorajszego) wieczora
zajalem sie drobnicą.
Przedstawie je kolejno:
Kabestany

Wieszak na hitlerowska szmate (bleeee)

Dzwig x 2 (ale zdjecie tylko jedno :) bo wyglądaja tak samo)

No i najwieksza dlubanina :( (ale obylo sie bez strat)

NIestety wiazanie sztywnej lamliwej żylki jaka włożono do zestawu graniczy z cudem zastosowalem inny material (inna zyłke bardziej elastyczna ktora podprowadzilem sąsiadowi :D)
No i ostatnie zdjecie podsumowujace dotychczasowe moje dlubaniny.

Z dniem dzisiejszym pokończyly mi sie zeszyciki (do 131) a nastepne (czyli juz ostatnie 9 szt) otrzymam dopiero po świętach.
Rozpoczne naprawe kadluba (bo teraz mam do tego warunki) a tu juz nie bedzie co relacjonowac tak czesto jak do tej pory :)
Pozdrawiam serdecznie i życzę spokojnej nocy
Smok_740
Ps. W miedzy czasie zgromadzilem pare ciekawych publikacji na temat DKM "Graf Zeppelin" (wszystkie jakie byly dostepne w jezyku polskim plus pare zagranicznych) wraz z planami. Wstepnie rozrysowałem szkielet. Dlaczego wstepnie ? poniewaz na chwile obecna zastanawiam sie nad pomyslem zbudowania go jako model RC.:) Jedno jest pewne kadłub bedzie zbudowany na bazie spienionego PCV i poliestyrenu. Relacje założe jak bede mial co pokazac :).
W porcie
DKM "BISMARCK" 1/200
W stoczni
DKM "BISMARCK" 1/200
W stoczni
- Smok_740
WItam Serdecznie
Mam sprawuche do zacnego kogowego towarzystwa a zwlaszcza Bismarckowiczow.
Oczyscilem calkowicie kadlub z resztek zywicy farb i szpachlu (pozostalosc po mojej pierwszej nieudanej probie reanimacji kadluba:() czyli dokopalem sie do golego drewienka.
Z miłą checią rozpoczałbym szpachlowanie (szpachla z włokienkami )ale niestety nie moge. Podczas przeprowadzki zgubilem szblony nawiercania bulai na dziobie i rufie a podczas szpachlowania kadluba napewno wywiercone juz dziurki zakleje :(.
W zwiazku z tym bardzo prosze o przeslanie mi skanu tych że szablonow na moja skrzynke email(wiem ze mozna to zrobic wedlug planow ale skoro mozna sobie ulatwic to czemu by nie :))
Jesli znajdzie sie jakas pomocna dusza maila podam na priva.
Bede baardzo bardzo bardzo wdzieczny za pomoc a imie badz nik pomocnika umieszcze w oficjalnej liscie podziekowan na koniec relacji :D
Dodatkowe pytanko do starych wyjadaczy posiadam resztki zywicy i dwa rodzaje szpachlu (jeden z wloknami drugi wykonczeniowy).
Czy jest sensowne pokrycie kadluba sama zywica poczekanie az wyschnie i dopiero szpachlowanie ?? CZy moze zywicowanie sobie odpuscic i od razu klasc szpachle z wloknami a potem wykonczeniowa.
Ah i jeszcze jedno chcialbym Wam pokazac ostatnie zdjecie w relacji wykonane moim "idiot camera" nadszedł czas na zmiany :D
Pozdrawiam serdecznie
Smoczny
Mam sprawuche do zacnego kogowego towarzystwa a zwlaszcza Bismarckowiczow.
Oczyscilem calkowicie kadlub z resztek zywicy farb i szpachlu (pozostalosc po mojej pierwszej nieudanej probie reanimacji kadluba:() czyli dokopalem sie do golego drewienka.
Z miłą checią rozpoczałbym szpachlowanie (szpachla z włokienkami )ale niestety nie moge. Podczas przeprowadzki zgubilem szblony nawiercania bulai na dziobie i rufie a podczas szpachlowania kadluba napewno wywiercone juz dziurki zakleje :(.
W zwiazku z tym bardzo prosze o przeslanie mi skanu tych że szablonow na moja skrzynke email(wiem ze mozna to zrobic wedlug planow ale skoro mozna sobie ulatwic to czemu by nie :))
Jesli znajdzie sie jakas pomocna dusza maila podam na priva.
Bede baardzo bardzo bardzo wdzieczny za pomoc a imie badz nik pomocnika umieszcze w oficjalnej liscie podziekowan na koniec relacji :D
Dodatkowe pytanko do starych wyjadaczy posiadam resztki zywicy i dwa rodzaje szpachlu (jeden z wloknami drugi wykonczeniowy).
Czy jest sensowne pokrycie kadluba sama zywica poczekanie az wyschnie i dopiero szpachlowanie ?? CZy moze zywicowanie sobie odpuscic i od razu klasc szpachle z wloknami a potem wykonczeniowa.
Ah i jeszcze jedno chcialbym Wam pokazac ostatnie zdjecie w relacji wykonane moim "idiot camera" nadszedł czas na zmiany :D

Pozdrawiam serdecznie
Smoczny
W porcie
DKM "BISMARCK" 1/200
W stoczni
DKM "BISMARCK" 1/200
W stoczni
- Smok_740
Witam
Powysza prosba juz nie jest wazna.
Jak to mowil moj mentor ze studiow " W zyciu, jak na wojnie najlepiej jest liczyc tylko na siebie".
Wiec poradzilem sobie sam :P
A tak z ciekawostek, W dniu dzisiajszym zakonczylo sie wydawanie kolekcji "Bismarck". Taka informacje otrzymalem od znajomej ktora odbiera mi zeszyty z kiosku :)
Pozdrawiam
Powysza prosba juz nie jest wazna.
Jak to mowil moj mentor ze studiow " W zyciu, jak na wojnie najlepiej jest liczyc tylko na siebie".
Wiec poradzilem sobie sam :P
A tak z ciekawostek, W dniu dzisiajszym zakonczylo sie wydawanie kolekcji "Bismarck". Taka informacje otrzymalem od znajomej ktora odbiera mi zeszyty z kiosku :)
Pozdrawiam
W porcie
DKM "BISMARCK" 1/200
W stoczni
DKM "BISMARCK" 1/200
W stoczni