Kazik,nie bądż skromny.Twoje rzeżby rzucają na kolana.Cały efekt widać z normalnej perspektywy w całości.Będzie na co popatrzeć.
Pozdrawiam.Kazimierz
Le Soleil Royal
- Tomek Aleksinski
O:Le Soleil Royal
Model prezentuje sie swietnie!
Nic sie nie martw tymi dziewojami. Na modelu Tannerona owe bialoglowy tez sa "barczyste i piersiaste" niczym sowieckie traktorzystki.
Zaglobie by sie podobaly! :laugh:
Zreszta, ponoc i jego model nie jest kompletnie historycznie poprawny. I nie ma nikogo, kto by naprawde wiedzial, jak wygladal autentyczny Le Soleil Royal? Wiec czym sie przejmowac?
Gratulacje!!!
Nic sie nie martw tymi dziewojami. Na modelu Tannerona owe bialoglowy tez sa "barczyste i piersiaste" niczym sowieckie traktorzystki.
Zaglobie by sie podobaly! :laugh:

Zreszta, ponoc i jego model nie jest kompletnie historycznie poprawny. I nie ma nikogo, kto by naprawde wiedzial, jak wygladal autentyczny Le Soleil Royal? Wiec czym sie przejmowac?
Gratulacje!!!
- Kazek
Dzięki panowie za dobre słowo cieszę się że model sie podoba bo jest to jeden z powodów i to głównych dla których modelarz chetnie zabiera się do dalszej pracy .
Prawda Tomku że ciężko jest o dobre plany do Le Soleil Royal, nie wiem czy w ogóle jakies takie super na których można by się w całosci oprzeć istnieją. Swój model buduję w oparciu o plany z zestawu ale tylko część kadłubową a i tak było trochę modyfikacji, podpieram się planami z modelu plastikowego Hellera a wszystkie rzeźby robię w oparciu o zdjecia modelu muzealnego Tannerona.
Pozdrawiam!
Prawda Tomku że ciężko jest o dobre plany do Le Soleil Royal, nie wiem czy w ogóle jakies takie super na których można by się w całosci oprzeć istnieją. Swój model buduję w oparciu o plany z zestawu ale tylko część kadłubową a i tak było trochę modyfikacji, podpieram się planami z modelu plastikowego Hellera a wszystkie rzeźby robię w oparciu o zdjecia modelu muzealnego Tannerona.
Pozdrawiam!
Pozdrawiam Kazik 

- Kazek
Można by powiedzieć ze rzeźby na rufie ukończone Hura!!!:laugh: teraz bedzie trochę normalnej zabawy modelarskiej armatki i wyposażenie pokładów . Mam nową tokareczkę więc zobaczymy jak bedą wychodzić armatki co nie omieszkam szanownej braci modelarskiej pokazać.
Pozdrawiam Kazimierz!

Pozdrawiam Kazimierz!

Pozdrawiam Kazik 

- oksal
To nie próżnowałeś:) Super Robota:whistle:
- ryszardw
Z przyjemnością się ogląda. Gratuluję.R.
- Kazek
Witam szanowne grono forumowiczów po ponad półrocznej przerwie ale praca w delegacji nie pozwoliła mi na żadne zabawy przy modelu nie miałem nawet specjalnie możliwosci korzystania z komputera zaglądałem na forum sporadycznie więc teraz przez dwa tygodnie nadrabiałem zaległości i przegladałem wszystkie projekty i jak zwykle wspaniałe modele jest co ogladać. Ruszyłem z nowym animuszem wyposzczony po tak długiej przerwie i zrobiłem armatki i zamontowałem trochę wyposażenia na pokład.

Pozdrawiam Kazik 

-
Pięknie ! Dobrze że wróciłeś na Forum . Na pewno się dużo od Ciebie nauczę . Jednak można budować takie modele . Gratuluje i życzę duuuuużo wolnego czasu :) .
Pozdrawiam . Andrzej :)
Drewno to surowiec , który od niepamiętnych czasów odgrywał wielką role w życiu człowieka , dlatego też powinno być traktowane z należytą atencją .
Drewno to surowiec , który od niepamiętnych czasów odgrywał wielką role w życiu człowieka , dlatego też powinno być traktowane z należytą atencją .
- Kazek
Witam ! Tak sobie dłubie pomalutku , zrobiłem barierki na górnych pokładach i pare drobiazgów na razie tylko poustawiałem jak zrobię lawety i armatki (Czekam na bloczki od Mirka)to wtedy będę wszytko mocował.Pozdrawiam Kazimierz

Pozdrawiam Kazik 

- Kazek
Pomalutku tak sobie buduję lawety na górne pokłady, po kompieli w bejcy zostały posklejane i czekają na montaż kół i innych drobiazgów.
Oczywiście bloczki do lawet i olinowania mam od Mirka, ludzie to jest rewelacja te najmniejsze to 2mm nie wiem jak on to zrobił i nie chcę wiedzieć bo to nie jest normalne .
Pozdrawiam Kazimierz

Oczywiście bloczki do lawet i olinowania mam od Mirka, ludzie to jest rewelacja te najmniejsze to 2mm nie wiem jak on to zrobił i nie chcę wiedzieć bo to nie jest normalne .

Pozdrawiam Kazimierz
Pozdrawiam Kazik