Szalupka

Opisy budowy jednostek żaglowych
Michal1977

O:Szalupka

Post autor: Michal1977 »

Witam ponownie. Dzisiaj tylko dwa zdjęcia coby nie przynudzać i nie przepełniać serwera. Te nibynóżki ;) robione są za pomocą skalpela i wygładzane gąbką ścierną (chyba 120). Na drugim zdjęciu już zmontowane.

Pozdrawiam Michał.
Obrazek
Obrazek

No może jeszcze dwa:P
Obrazek
Obrazek
Michal1977

Witam wszystkich. Zabrałem się ostatnio za bagażnik :P .Kilkanaście lat temu kolekcjonowałem resorki (takie małe autka) a te z otwieranymi drzwiami i maskami były najlepsze;) . Stąd mój pomysł na otwierany schowek.

Pozdrawiam.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Michal1977

Witam ponownie. Prace przy łódce zbliżają się ku końcowi. Następny model już prawie wybrany:) :) , ale mam mały problem. Gdzie kupić mosiężne wałki potrzebne do wytoczenia artylerii? Może ktoś z pośród Kogowiczów podesłał by mi linka do jakiegoś internetowego sklepu, bo w marketach budowlanych to mają tylko takie maluszki do 8mm:P .

Pozdrawiam
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
mirek

Post autor: mirek »

No i bardzo ładnie to wyszło
W sprawie mosiądzu a raczej gdzie go kupić to pogadaj z Mareckim lub Atamanem moze coś co podpowiedzą przecież są z tej samej miejscowości co ty
Pozdrawiam Mirek Rybus
Awatar użytkownika
rczarnec

Post autor: rczarnec »

W przyszłym tygodniu (jak czas pozwoli) wybiorę się do pewnego sklepu w Warszawie (ul. Wileńska) gdzie sprzedają na wagę metale kolorowe. Są tam pręty z miedzi, mosiądzu i brązu o śr. do 200 mm, blachy gr. 0,3 - 10 mm itp. Jak się czegoś dowiem i zakupię to dam znać. Zresztą zobacz sam, zdaje się, że można również kupić wysyłkowo: http://profmetkoldetal.4b.pl/
Inny sklep ze składami w Poznaniu, Toruniu, Warszawie i Wrocławiu: http://www.metale.com.pl/
Pozdrowienia
Robert Czarnecki
Awatar użytkownika
Budrys

Post autor: Budrys »

rczarnec napisał:
W przyszłym tygodniu (jak czas pozwoli) wybiorę się do pewnego sklepu w Warszawie (ul. Wileńska) gdzie sprzedają na wagę metale kolorowe. . . . .

Na Wileńskiej masz w odległości 100-150m od siebie dwa sklepy z metalami kolorowymi.:cheer: Dosyć dobrze zaopatrzone. Jeśli czasem czegoś nie mają to tylko tego czego akurat się szuka!:evil:
Pozdrawiam
Wojciech [Budrys]
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
"Where there is a will there is a way"
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Michal1977

Witam ponownie. Dzięki za linki do sklepów. Okazało się że jeden z nich jest o rzut kamieniem od mojego domu . Mieli tam to co potrzebowałem i dużo ,dużo więcej. Towar na działo kupiony teraz tylko dobry nóż do tokarki i można działać. Dziś kilka zdjęć z wyginania i klejenia listwy na burcie .

Pozdrawiam Michał
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Michal1977

A dzisiaj przyszedł do mnie poczciaż i przyniósł taaaakie pudło:woohoo: :woohoo: :woohoo:
Bez litra mleka i tygodnia wolnego tych rysunków się nie odcyfruje

Pozdrawiam
Obrazek
Awatar użytkownika
wieskolek

Post autor: wieskolek »

Witam

Gratuluję, mam nadzieję że będzie relacja....

pozdr
Wes
Awatar użytkownika
wieskolek

Post autor: wieskolek »

Witam

Jak robisz kołkowanie?

Pozdr
Wes
ODPOWIEDZ