Witam !!!!
Zamierzam przez najbliższy czas, nie zaniedbując jednak jeszcze innych obowiązków i wyzwań ;) Poprowadzić cykl opisów o właśnie takiej tematyce. Ma to wyladać tak, że punkt po punkcje bedę opisywać jak należy wykonac żaglowiec, aby "wyglądał" he he.
Plan mam taki:
- opisać, jak wykreślać wręgi z przekrojów teoretycznych
- opisać, jak wykonać modelarską stocznię - kilka odmian
- opisać, jak poszywa się poprawnie statek
- opisać jak robić pokłady
- etc
......
Tyle na początek. Będzie szło jak krew z nosa, ale napewno się przyda - teoretyczne opracowanie na początek, a potem praktyka - moim nowym wyzwaniem po kodze będzie pewnie Batavia ;) . Już mam w przygotowaniu pierwszy punkt, jeszcze go dopracowuję, a tak naprawdę to bedzie składał się z trzech części.
Myslę, że jeszcze dziś pierwszą zamieszczę.
Jak chcecie coś do tego dorzucić, to śmiało.
Pozdrawiam
Radek.
Nowy projekt opisowy - żaglowiec od A do Z
- radek
- Lokalizacja: {"name":"Warszawa","desc":"Warszawa,wojew\u00f3dztwo mazowieckie,Polska,pl","lat":"52.2319581","lng":"21.0067249&quo
- Kontakt:
Nowy projekt opisowy - żaglowiec od A do Z
Radosław Kubera
Koga Portal
Koga Portal
- radek
- Lokalizacja: {"name":"Warszawa","desc":"Warszawa,wojew\u00f3dztwo mazowieckie,Polska,pl","lat":"52.2319581","lng":"21.0067249&quo
- Kontakt:
Re: Nowy projekt opisowy - żaglowiec od A do Z
No to pierwszy punkt opisany tu:
http://koga.net.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=340&Itemid=96
Proszę o komentarze. może coś trzeba poprawić ?
Pzdr.
http://koga.net.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=340&Itemid=96
Proszę o komentarze. może coś trzeba poprawić ?
Pzdr.
Radosław Kubera
Koga Portal
Koga Portal
- radek
- Kontakt:
Już powyższy artykuł trochę "spuchł" i skałada się teraz z trzech części. Mam nadzieję, że jest czytelny. Jakby co, to proszę o komentarze. A ja prauję dalej ;)
Radosław Kubera
Koga Portal
Koga Portal
- radek
- Kontakt:
Panowie - nasz - już pisze nasz bo nie tylko ja do tego rękę przykładam - projekt opisowy kręci się dalej.
Dziś Stefan przysłał nowe zdjęcia i opis urządzenia....
co ja tam zresztą bedę pisać, zobaczcie sami:
Przyrząd ;)
Powiem Wam Panowie że mimo kameralności tego Forum podoba mi się tempo i zangażowanie. Jestem szczęśliwy, że tu jesteście.
A teraz pozdrawiam wszystkich,
Radek.
Dziś Stefan przysłał nowe zdjęcia i opis urządzenia....
co ja tam zresztą bedę pisać, zobaczcie sami:
Przyrząd ;)
Powiem Wam Panowie że mimo kameralności tego Forum podoba mi się tempo i zangażowanie. Jestem szczęśliwy, że tu jesteście.
A teraz pozdrawiam wszystkich,
Radek.
Radosław Kubera
Koga Portal
Koga Portal
- radek
- Kontakt:
Kontynuując projekt opisu żaglowca A-Z opisałem dwa typy stolików montażowych:
Stolik montażowy
Opis teoretyczny, ale zalecam do lektury. Może przydasie. Jak macie jakieś zdjęcia swoich stolików, przyślijcie, to podepnę.
A teraz pozdrawiam,
Radek.
Stolik montażowy
Opis teoretyczny, ale zalecam do lektury. Może przydasie. Jak macie jakieś zdjęcia swoich stolików, przyślijcie, to podepnę.
A teraz pozdrawiam,
Radek.
Radosław Kubera
Koga Portal
Koga Portal
- radek
- Kontakt:
Tytm razme mamy prawdziwłą perełkę:
Dokładna metoda wykonania wręg
autorstwa Tomasza Aleksińskiego. Serdecznie zapraszam, artykuł wart jest głębszego zastanowienia.
Pozdrawiam, Radek.
Dokładna metoda wykonania wręg
autorstwa Tomasza Aleksińskiego. Serdecznie zapraszam, artykuł wart jest głębszego zastanowienia.
Pozdrawiam, Radek.
Radosław Kubera
Koga Portal
Koga Portal
- radek
- Kontakt:
Właśnie opublikowałem zaległy materiał Stefana:
Maszty i reje
Dzięki Stefan i przepraszam za opóźnienie !!!
Tak jak pisałem mam troszkę pracy i stąd ten poślizg.
A technika fajna, mam nawet taki sam strug, szkoda, że nie potrafiłem go wykorzystać jak robiłem maszt do kogi ;) Ja po prostu wyszlifowałem go z okrągłego kawałka drewna, ale dziś napewno bym zastosował Twoją technikę. Gratulacje.
Maszty i reje
Dzięki Stefan i przepraszam za opóźnienie !!!
Tak jak pisałem mam troszkę pracy i stąd ten poślizg.
A technika fajna, mam nawet taki sam strug, szkoda, że nie potrafiłem go wykorzystać jak robiłem maszt do kogi ;) Ja po prostu wyszlifowałem go z okrągłego kawałka drewna, ale dziś napewno bym zastosował Twoją technikę. Gratulacje.
Radosław Kubera
Koga Portal
Koga Portal
- radek
- Kontakt:
No i nareszcie - też po oczekiwaniu na mój wolny czas- pierwszy artykuł Romka:
Wykonanie wyblinek
Brawo Romek, witam na pokładzie :laugh:: Jak coś jest nie tak to daj znać, poprawię.
Ustaw sobie śledzenie w komentarzach(możesz to zrobić po zalogowaniu) to jak ktoś to skomentuje, dostaniesz od razu info.
Pozdrawiam serdecznie.
Wykonanie wyblinek
Brawo Romek, witam na pokładzie :laugh:: Jak coś jest nie tak to daj znać, poprawię.
Ustaw sobie śledzenie w komentarzach(możesz to zrobić po zalogowaniu) to jak ktoś to skomentuje, dostaniesz od razu info.
Pozdrawiam serdecznie.
Radosław Kubera
Koga Portal
Koga Portal