Na MSW pojawił się post o robieniu bloczków.
Zdjęcia pochodzą od Alexieja z Rosji.... prezesa rosyjskiego związku modelarstwa okrętowego... z tego co "słyszałem", również na MSW.
Bloczki palce lizać:
http://modelshipworld.com/phpBB2/viewtopic.php?p=24957#24957
Już liczę drobne w skarbonce na stół koordynacyjny.
Bloczki - masowa produkcja w domu
- JurekBin
- Kontakt:
- krzysztof
O:Bloczki - masowa produkcja w domu
Nie za bardzo wiem jak on je profiluje..
pozdrawiam Krzysztof
krzysztof.t.wasilewski@wp.pl
krzysztof.t.wasilewski@wp.pl
- ryszardw
Produkcja nie jest skomplikowana Do masówki potrzebna CNC na potrzeby własne stół koordynacyjny Najciekawszy to jest frez kształtowy jednopiórowy do frezowania poprzecznego On nadaje kształt bloczka te beczułkowate zaokrąglenia Duże obroty co najmniej 16000 i drewno chyba grusza Cholera wyobraźnia zaczyna pracować Jak pomyślę o tej ilości bloków jaką będę musiał wykonać Jak przepchać to przez narzędziownię Nockę będę miał z głowy Pozdrawiam R
- kagra
Witam
Sposób rzeczywiście ciekawy ale chyba tylko do większych bloków.Nie wyobrażam sobie frezowanie szczeliny w bloczku frezem np.0,5mm.Czy takie wogóle są?Dlatego Alexi nie podał wymiarów.Po frezie widać że chyba ma więcej niż 1mm śr.a same bloczki pow. 10mm.Chyba że się mylę.
Sposób rzeczywiście ciekawy ale chyba tylko do większych bloków.Nie wyobrażam sobie frezowanie szczeliny w bloczku frezem np.0,5mm.Czy takie wogóle są?Dlatego Alexi nie podał wymiarów.Po frezie widać że chyba ma więcej niż 1mm śr.a same bloczki pow. 10mm.Chyba że się mylę.
- KID
kagra napisał:
Są, bo sam właśnie kupiłem.
Nie wyobrażam sobie frezowanie szczeliny w bloczku frezem np.0,5mm.Czy takie wogóle są?
Są, bo sam właśnie kupiłem.
Pozdrawiam,
Krzysztof Duvnjak
Krzysztof Duvnjak
- stefan
- jerry_bee
a Dremel nie ma?
--------------------------
pozdrawiam, jerry_bee
pozdrawiam, jerry_bee
- stefan
- Zbyszek
Stefan są nawet 0,2 a oprócz tego tzw. frezy grawerskie, miałem okazje obejrzeć kilka maszynek CNC w dniu dzisiejszym i efekty ich prac. http://www.pyffel.com.pl/ Stefan wejdź w zakładkę oferta - ceny i na dole strony są pokazane zdjęcia wykonanych elementów. Orzełek jest wysokości około 2,5 cm w orginale miałem go w łapce. Na samym dole jest opis wykonania płytki drukowanej, po obejrzeniu tych frezarek też się rozmarzyłem o wykonaniu ozdób na takich frezarkach.
Pozdrawiam!!!
- ataman
chłopaki... ja humanista jestem.. wstyd..:blush: .. ale kurna, nie kapuje co to jest CNC...
Pozdrawiam