Witaj nowy kadecie. Wszyscy użytkownicy Kogi Cię serdecznie witają. Cieszymy, że do nas zawitałaś/eś, jednak prosimy o przedstawienie się w kilku słowach.
Parę fotek z budowy Wodnika.Na razie trwa robota ciesielska.Jak wyjdzie to zobaczymy.Poszycie wykonałem z pociętej deski bambusowej( podłogowej)burty z listewek dębowych.Burty będą bejcowane tylko jeszcze nie wiem na jaki odcień.Poszycie dna zrobię chyba na biało.Czekam na ewentualne wskazówki bardziej doświadczonych kolegów.Pozdrawiam serdecznie.
Obawiam się , ze będziesz miał problemy z wyprawianiem (bejcowaniem)
Deski podłogowe z bambusa jakie są dostępne u nas w sprzedaży są po prostu klejone Tak jak płyty paździerzowe i mogą choć nie muszą wystąpić problemy z barwieniem
Ładnie:) Bardzo mi się podoba, to teraz ty będziesz podglądał Jurka a Jurek będzie twoje wyczyny podglądał:) Mam kilka małych pytań, jak długo tworzyłeś ten kadłub? Bo praca niczego sobie:) A drugie pytanko to takie, czy korzystałeś przypadkiem z planów autorstwa JurkaBina? Intryguje mnie to, ponieważ patrząc na 3zdjęcie wnioskuje, że robisz podobnie jak Jurek;)
Mirku, na twe zyczenie przeczytalem jeszcze raz, ogladnąlem zdjecia:) i ciezko co kolwiek z tech co tam jest napisane wywnioskowac:) wg mnie to poszycie od killu do pierwszej ciemniejszej listewki od dolu jest z bambusa, a resztaw gore z dębu:) ale moge sie mylic przeciez:)