Polaris Occre - kolejny by Tomek
-
Tomassus
Re: Polaris Occre - kolejny by Tomek
Dziękuję Tomku za fajne podpowiedzi! Jak sam zauważyłeś - model fikcyjny więc ciężko równać do czegoś innego niż zdrowy rozsądek. Kilka elementów już zamontowałem w formie niepoczernionej, więc pójdę za Twoją radą w kierunku designu kominkowego (fajna nazwa swoją drogą - będę cytował
).
-
Tomassus
Re: Polaris Occre - kolejny by Tomek
Minął kolejny tydzień i kolejny mały progress w budowie mojego Polarisa
\
1. Bloczki i jufersy
Dodałem bloczki z przodu modelu i zamontowałem przygotowane wcześniej jufersy - bez zaczernienia drucików. Będzie model w trybie *bling* *bling*
2. Kotwice
Przygotowałem kotwice zgodnie z instrukcją. Zdecydowałem się dodać kilka dodatkowych elementów - słupki na burtach do mocowania kotwicy oraz przepusty na pokładzie dla lin kotwicy. Nie wiem czy takie rozwiązanie jest sensowne w takiej jednostce, ale jak już to sobie powiedzieliśmy - jednostka fikcyjna, więc puszczam wodze fantazji
3. Maszty, bomy i bukszpryt
Zeszlifowałem maszty do wymiarów w projekcie, pociągnąłem je bejcą i lakierem matowym. W kolejnym kroku przejdę do wiązania bloczków i dodatków na poszczególnych elementach.
Walczę dalej - wrócę z tydzień z kolejną aktualizacją
1. Bloczki i jufersy
Dodałem bloczki z przodu modelu i zamontowałem przygotowane wcześniej jufersy - bez zaczernienia drucików. Będzie model w trybie *bling* *bling*
2. Kotwice
Przygotowałem kotwice zgodnie z instrukcją. Zdecydowałem się dodać kilka dodatkowych elementów - słupki na burtach do mocowania kotwicy oraz przepusty na pokładzie dla lin kotwicy. Nie wiem czy takie rozwiązanie jest sensowne w takiej jednostce, ale jak już to sobie powiedzieliśmy - jednostka fikcyjna, więc puszczam wodze fantazji
3. Maszty, bomy i bukszpryt
Zeszlifowałem maszty do wymiarów w projekcie, pociągnąłem je bejcą i lakierem matowym. W kolejnym kroku przejdę do wiązania bloczków i dodatków na poszczególnych elementach.
Walczę dalej - wrócę z tydzień z kolejną aktualizacją