Cześć. Witajcie wszyscy Kogowicze.
Po krótkim oderwaniu się do innego hobby rozpoczynam relację z budowy.
W przerwie zrobiłem sobie parowóz Ol49-100 w skali H0, na zdjęciach jeszcze bez tabliczek.
Ze względu na liczbę zdjęć dodaję od razu dwa posty.
L'Ambitieux 1680 1:48
- Daro_Buko
L'Ambitieux 1680 1:48
- Załączniki
- Daro_Buko
- Hadżi
- Lokalizacja: {"name":"Polska k\/Olkusza","desc":"","lat":"","lng":""}
Re: L'Ambitieux 1680 1:48
Witam!
Zapowiada się następna ciekawa relacja.
Ale ja mam pytanie: z czego zrobiłeś lub co wykorzystałeś do zrobienia noża cykliny?
Pozdrawiam i życzę powodzenia w budowie.
"Hadżi"
Zapowiada się następna ciekawa relacja.
Ale ja mam pytanie: z czego zrobiłeś lub co wykorzystałeś do zrobienia noża cykliny?
Pozdrawiam i życzę powodzenia w budowie.
"Hadżi"
Na pochylni strajk zakończony: ok. podwod. SIEWIERJANKA, budowa wznowiona.
Nie ma rzeczy niemożliwych, są trudne lub b.trudne.
Myślenie nie boli. Gdyby głupota bolała to nie jeden z bólu by wył.
Nie ma rzeczy niemożliwych, są trudne lub b.trudne.
Myślenie nie boli. Gdyby głupota bolała to nie jeden z bólu by wył.
- ralfee3
Takie relacje jak Twoja ostatnia i ta obecna ogląda się z zapartym tchem. Cieszę się, że będzie kolejna interesująca relacja i życzę powodzenia. Przy okazji spytam, gdzie zaopatrzyłeś się swiss pear?
pozdrawiam,
Rafał
--------------------------------------------
w porcie: K&M
w stoczni: HMS Enterprize 1774
Rafał
--------------------------------------------
w porcie: K&M
w stoczni: HMS Enterprize 1774
- Siberian
Latem, kiedy się widzieliśmy, wspominałeś, że będziesz budował dwóch "Ambitnych". Słuchałem z niedowierzaniem, a oto słowo staje się ciałem
.
Już patrząc na początek relacji, można śmiało stwierdzić, że powstaną piękne modele. Warsztat sprzętowy, doświadczenie modelarskie i stolarskie, a także inwencja, są na najwyższym poziomie.
Będę uważnie śledził postępy i kibicował.

Już patrząc na początek relacji, można śmiało stwierdzić, że powstaną piękne modele. Warsztat sprzętowy, doświadczenie modelarskie i stolarskie, a także inwencja, są na najwyższym poziomie.
Będę uważnie śledził postępy i kibicował.
Pozdrawiam, Wojtek.
- Mirek77
Świetny warsztat, świetne materiały. Będę śledził i uczył się 

- Borek
- Lokalizacja: {"name":"Polska Wroc\u0142aw","desc":"","lat":"","lng":""}
Zapowiada się ciekawa relacja będę śledził budowę. Robić dwa takie modele jednocześnie to masochizm. Elementy w miarę mniej skomplikowane jak stępka dosyć szybko się robi, ale jechać wszystkie wręgi razy dwa to już rzeź.
W każdym razie kibicuję
W każdym razie kibicuję
Pozdrawiam serdecznie Piotr
- Dziecko
- Lokalizacja: {"name":"Polska starogard gda\u0144ski","desc":"","lat":"","lng":""}
Koga wchodzi na inny poziom, coraz więcej modeli stanowią tu jednostki z planów...
Cóż, powodzenia...
Cóż, powodzenia...
- Emerjan
No to mamy prawdziwe szkutnictwo w miniaturze. Hebelki, cykliny, dłuta, czarne wióry i inne ustrojstwa nic tylko podpatrywać. Chce się wołać: dawaj, dawaj, dawaj więcej. A swoją drogą piękny ten parowozik. Powodzenia
Janek
Janek
- dali
Parowóz naprawdę pierwsza klasa, dobrze czasem zrobić coś innego, ciekawego. Podoba mi się połączenie hebanu z gruszą, chodzi mi to po głowie od dłuższego czasu. Relację jak wszyscy będę śledził i uczył się pilnie.
Też uwielbiam takie dźwięki i zapachy np. przypalonego drzewa na pile albo benzyna ekstrakcyjna, murzyńskiej chaty nie wąchałem, ale wszystko przede mną.
Pozdrawiam Piotrek
Daro_Buko pisze: drewno rzeźbi się wspaniale, nawet wydaje przyjemny dźwięk i to jest największa przyjemność z takiego modelowania.
Też uwielbiam takie dźwięki i zapachy np. przypalonego drzewa na pile albo benzyna ekstrakcyjna, murzyńskiej chaty nie wąchałem, ale wszystko przede mną.

Pozdrawiam Piotrek