kolejny HMS Enterprize - ralfee
- ralfee3
Re: kolejny HMS Enterprize - ralfee
Dzięki koledzy za zainteresowanie. Nie wiem czy jest lepiej niż bez zdobień, ale zrobiłem płaskorzeźby i walczę dalej z zewnętrzną stroną burt.
pozdrawiam,
Rafał
--------------------------------------------
w porcie: K&M
w stoczni: HMS Enterprize 1774
Rafał
- Zdzisław
Cześć
Rafałku na burtach to były tak naprawdę malunki. Ale te płaskorzeźby bardziej mi się podobają. Chyba na swojej Bellonie też takie zamontuję zamiast malunków.
Pozdrawiam Zdzisław
Rafałku na burtach to były tak naprawdę malunki. Ale te płaskorzeźby bardziej mi się podobają. Chyba na swojej Bellonie też takie zamontuję zamiast malunków.
Pozdrawiam Zdzisław
- oksal
to prawda jeżeli będziemy bazować na rysunkach z obecnych planów modelarskich itp. Pod dyskusję podam temat archeologicznych "wodnych wykopalisk".
link do artykułu z 2011 roku
https://www.bbc.com/news/uk-england-cornwall-13506572
Link dotyczy okrętu 74 działowego, który zatonął 1798 roku. Czasem te wszystkie wywody przypominają wywody Adam z Bremy lub Helmold'a z połabskiego Bozowa, którzy w zależności od poprawnego politycznie historycznego kontekstu są jednostronnie cytowani
Dopóki te fotki 74-działowca będą aktualne historycznie i politycznie, to nie ma mowy o 100% malunku na okrętach tej wielkości.
- ralfee3
Zdzisiek, projekt 3D mam, jak przyjdzie na to czas to podasz mi rozmiar i wydrukujemy. Będziesz miał pretekst żeby mnie odwiedzić
Adam, dzięki! Może teraz będę spokojniej spał

Adam, dzięki! Może teraz będę spokojniej spał

pozdrawiam,
Rafał
Rafał
- ralfee3
Catheads i nagle. Z naglami sporo eksperymentowałem.
pozdrawiam,
Rafał
Rafał
- ralfee3
Niechętnie, ale zabrałem się za taklowanie lawet armatnich. Po dwóch miesiącach nie wiele mam do pokazania, ale znalazłem w końcu kolor na olinowanie ruchome. Dla mnie rewelacja. Niestety fotki nie pokazują faktycznego wyglądu lin. Zajęło mi to 6 miesięcy 

pozdrawiam,
Rafał
Rafał
- ralfee3
Taklowania armat ciąg dalszy.
pozdrawiam,
Rafał
Rafał
- Jarcio
Oglądanie Twojej relacji to czysta przyjemność. Nie tylko wszystko jest zawsze estetycznie i precyzyjnie wykonane, ale dodatkowo jesteś bardzo kreatywny w wymyślaniu nowych patentów.
- Kapitansio
- Lokalizacja: {"name":"Polska Tarn\u00f3w","desc":"","lat":"","lng":""}
Cześć.
Ręce opadają! Nie żebym Ci zazdrościł, ale zwyczajnie podziwiam i chylę czoła. Wykonanie to jedno, perfekcyjne. Wiadomo, staranność, dokładność i jak napisał Ryszardw - "nic na skróty". Mnie najbardziej zadziwia ilość różnych "patentów i jigów" na wykonanie tego czy tamtego. To jest rewelka w najwyższym wydaniu. Często biorę przykład i wprowadzam Twoje pomysły do swojej stoczni. Po co "wyważać otwarte już przez Ciebie drzwi". W tym jesteś Rafał nie do pobicia. Twoje relacje to świetna szkoła dla pokoleń. Szczerze Ci gratuluję.
Pozdrawiam Kapitansio.
Ręce opadają! Nie żebym Ci zazdrościł, ale zwyczajnie podziwiam i chylę czoła. Wykonanie to jedno, perfekcyjne. Wiadomo, staranność, dokładność i jak napisał Ryszardw - "nic na skróty". Mnie najbardziej zadziwia ilość różnych "patentów i jigów" na wykonanie tego czy tamtego. To jest rewelka w najwyższym wydaniu. Często biorę przykład i wprowadzam Twoje pomysły do swojej stoczni. Po co "wyważać otwarte już przez Ciebie drzwi". W tym jesteś Rafał nie do pobicia. Twoje relacje to świetna szkoła dla pokoleń. Szczerze Ci gratuluję.
Pozdrawiam Kapitansio.
- mati
- Lokalizacja: {"name":"","desc":"Sosnowiec,G\u00f3rno\u015bl\u0105sko-Zag\u0142\u0119biowska Metropolia,wojew\u00f3dztwo \u015bl\u0105skie,Polska,pl","lat":"50.2780834&am
Przyłączam się do Kolegów wyżej
Jest MOC
Masz już wystarczająco wprawy aby następny model miał przynajmniej 100 dział
Tam to byś się z przyjemnością nataklował

Masz już wystarczająco wprawy aby następny model miał przynajmniej 100 dział

Tam to byś się z przyjemnością nataklował

The world is yours...