Dwa dni miziania dużo prób i klnięcia ale w końcu jakaś wyszła ta wiedźma. Zdjęcia mocno powiększone .
Wielkość niecałe 2cm
Kliper herbaciany Cutty Sark
- Kazek
- jeskom
Re: Kliper herbaciany Cutty Sark
Kazek ale te cycory mogłeś zrobić o 30 lat młodsze 

- Kazek
- Kapitansio
- Lokalizacja: {"name":"Polska Tarn\u00f3w","desc":"","lat":"","lng":""}
Czekałem na ciebie, czekałem na to. Kiedyś musiałeś zabrać się za sznurki. Tak jak pisałem kiedyś - CUTTY SARK to moja "mniłość". Bardzo uważnie śledzę twoje prace. Ja zabrałem się za USS Constitution, ale ciężko zabrać się za relację.Będę jednak musiał.
Pozdrawiam
Kapitansio
Pozdrawiam
Kapitansio
- Andrzej1
- Lokalizacja: {"name":"Polska Szczecin","desc":"","lat":"","lng":""}
Kapitansio pisze:Czekałem na ciebie, czekałem na to. Kiedyś musiałeś zabrać się za sznurki.
...
I co z tego, że się doczekałeś. Jemu to się samo robi i to w dodatku jak się robi - pięknie się robi.
Ach.
Z ukłonami
Andrzej Korycki
- Kazek
Olinowanie stałe ukończone. Doszły relingi na rufie i żurawiki więc praktycznie wyposażenie pokładu też załatwiłem, a więc czas wieszać reje.
Pozdrawiam Kazik 

- Kazek
fokreja ,grotreja i sterreja tak wygladają okucia i prowizoryczny montaż, by podejrzeć jak będzie po zamocowaniu ale jeszcze pozostałe reje i bloczki i dopiero zawieszanie w odpowiedniej kolejności
Pozdrawiam Kazik 

- Dargol
Miodzio. Zawrotne tempo budowy, pozazdrościć
Cutty Sark to moje marzenie, kiedyś popełniłem takiego ale kartonowego z Małego Modelarza. Jego kres miał miejsce w rękach mojego synka 

- oksal
Kazik, czy aby na 100% ten sztag tak idzie? Leży na marsie (w realu by go wyłamał), powinien iść przez platformę marsa, jednocześnie uciskając dyby i piętę stengi. Ale mogę się mylić.
- Kazek
coś w tym jest jak mówisz Adasiu ale tak mam na planach i tak jest na oryginale tyle ze muszę go trochę podciągnąć na maszcie by nie leżał na marsie tak bezpośrednio muszę uchwyty pomocować bo ich jeszcze nie zrobiłem i opada ale tak jest na fokmaszcie i stermaszcie a na grotmaszcie jest tak jak mówisz do poprawki , mój błąd bo przyjąłem że wszędzie jest jednakowo, dobrze ze ktoś tu czuwa 

Pozdrawiam Kazik