hms Sovereign of the seas / PawełSzkutnik1
- PawełSzkutnik1
Re: hms Sovereign of the seas / PawełSzkutnik1
Oczywiście przed kołkowaniem wstępnie oszlifowałem pokład ,aby mieć mniej pracy potem . Nie będę musiał szlifować całego pokładu, zostanie mi tylko szlifowanie samych kołeczków .
-
Witaj .
Następnym razem spróbuj cyklina lub kawałkiem szkła potraktować pokład . Daje świetny efekt .
Powodzenia w dalszej pracy .
Następnym razem spróbuj cyklina lub kawałkiem szkła potraktować pokład . Daje świetny efekt .
Powodzenia w dalszej pracy .
Pozdrawiam . Andrzej :)
Drewno to surowiec , który od niepamiętnych czasów odgrywał wielką role w życiu człowieka , dlatego też powinno być traktowane z należytą atencją .
Drewno to surowiec , który od niepamiętnych czasów odgrywał wielką role w życiu człowieka , dlatego też powinno być traktowane z należytą atencją .
- PawełSzkutnik1
Dziękuje za rade spróbuje i tej metody .Pokład po ułożeniu deskowania w moim modelu był nad wyraz równy i dlatego wystarczyło bez wiekszego wysiłku użyć papieru ściernego . To wystarczyło aby pieknie wyrównać wszystkie nierówności . Napewno przy następnym pokładzie spróbuje i tych metod przez ciebie doradzonych za co bardzo dziękuje .
Mam jeszcze prozbe do wszystkich modelarzy a raczej pytanie .Poszukuje zdjęć, planów bądz rysunków które pomogą mi w odwzorowaniu umieszczenia wyposażenia na poszczególnych pokładach .Jeśli ktoś takowe posiada i zechciał by się podzielić byłbym bardzo wdzięczny .
Mam jeszcze prozbe do wszystkich modelarzy a raczej pytanie .Poszukuje zdjęć, planów bądz rysunków które pomogą mi w odwzorowaniu umieszczenia wyposażenia na poszczególnych pokładach .Jeśli ktoś takowe posiada i zechciał by się podzielić byłbym bardzo wdzięczny .
- PawełSzkutnik1
Witam .
Zakonczyłem wklejanie imitacji kołkowania .Oto efekt mam nadzieje że jest ok .W każdy razie jestem zadowolony trwało to dość długo .
Zakonczyłem wklejanie imitacji kołkowania .Oto efekt mam nadzieje że jest ok .W każdy razie jestem zadowolony trwało to dość długo .

- Sebastian.M
Witaj,,,
Fajnie że postarałeś się zrobić kołkowanie ale niestety to raptem jego część ,realnie kołków było znacznie więcej, na oko zostało Ci jeszcze kilka tysięcy do zrobienia:)
Loknij na foto ewentualnie może być tak jak na schemacie który wstawiłem Ci rok temu.
Warto też zwrócić uwagę że pokład praktycznie nie będzie widoczny i ewentualny brak lub nie kompletne kołkowanie w znikomym stopniu wpłynie na efekt końcowy, wato jednak zawsze poćwiczy na niewidocznych pokładach aby najwyższy zrobić perfekcyjnie
Pozdrawiam
S.M
Fajnie że postarałeś się zrobić kołkowanie ale niestety to raptem jego część ,realnie kołków było znacznie więcej, na oko zostało Ci jeszcze kilka tysięcy do zrobienia:)
Loknij na foto ewentualnie może być tak jak na schemacie który wstawiłem Ci rok temu.
Warto też zwrócić uwagę że pokład praktycznie nie będzie widoczny i ewentualny brak lub nie kompletne kołkowanie w znikomym stopniu wpłynie na efekt końcowy, wato jednak zawsze poćwiczy na niewidocznych pokładach aby najwyższy zrobić perfekcyjnie
Pozdrawiam
S.M
- Załączniki
-
- DSC_148411.jpg (102.2 KiB) Przejrzano 6736 razy
- Mario69
Bardzo ładnie to wygląda, ciekawy pomysł, nawet bym o tym nie pomyślał. W realu było ich na pewno dużo, dużo więcej ale i tak szacun dla włożonej pracy. W ten prosty, choć pracochłonny sposób okręt przybliżył się do prawdziwego wyglądu. Jak myślę, nie wielu modelarzy bawi się nad takimi szczegółami 

- PawełSzkutnik1
Dziękuje za kolejną rade .Poprawie i dodam resztę kołków .
- PawełSzkutnik1
- Dziecko
- Lokalizacja: {"name":"Polska starogard gda\u0144ski","desc":"","lat":"","lng":""}
O proszę powrót do relacji
.
Powodzenia w budowie.

Powodzenia w budowie.