Le Soleil Royal
- Kazek
O:Le Soleil Royal
Pawle jeżeli pierwsza warstwa poszycia jest dobrze oszlifowana i wyprofilowana to przyklejanie forniru nie powoduje żadnych problemów a jak paski forniru są odpowiednio przycięte na szerokości to dopasowanie jest idealne. Zgodzę się z tobą jedynie że jest to więcej pracy gdyż kładziemy poszycie dwa razy.
Pozdrawiam Kazik 

- Kazek
Nawał obowiazków nie pozwolił mi dużo pracować nad modelem ale w końcu poszycie gotowe. Załączam kilka zdjęć.

Pozdrawiam Kazik 

- PawelCH
- Kazek
Witam po długiej przerwie ale w końcu znalazłem czas by ruszyć dalej z budową modelu. Obrobiłem otwory działowe i te kwadratowe i okrągłe, przykleiłem listwy odbojowe i jak widać na zdjęciach przez sobotę i niedzielę pomalowałęm go częściowo . W tygodniu jak mi czas pozwoli jeszcze górna część burt na niebiesko a boki olejem. Pozdrawiam!

Pozdrawiam Kazik 

- PawelCH
Witam
W jaki sposób odcinałeś odbojnice na czarno? Na zdjęciach widać , że najpierw były przyklejone a potem malowane.Czy burty w górnej części są niebieskie czy czarne?
Pozdrawiam
Paweł
W jaki sposób odcinałeś odbojnice na czarno? Na zdjęciach widać , że najpierw były przyklejone a potem malowane.Czy burty w górnej części są niebieskie czy czarne?

Pozdrawiam
Paweł
Paweł
- Kazek
Tak jak piszesz najpierw przykleiłem listwy a później taśma maskujaca i pomalowałem wszystkie odbojnice. Na tym zdjeciu który załaczyłeś górna częśc burt jest czarna jest to model z muzeum w Paryżu ja natomiast pomaluję na niebiesko ,która wersja jest prawdziwa trudno powiedzieć ale ja sie skłaniam do niebieskiego koloru.
Pozdrawiam Kazik 

- Kazek
Wczoraj pomalowałem jedną strone olejem wyszło całkiem przyzwoicie

Pozdrawiam Kazik 

- Kazek
dokończyłem malowanie i wykonałem barierki pomału szykuję się do list ozdobnych i zdobień na burtach. Pozdrawiam!

Pozdrawiam Kazik 

- oksal
Ta niebieska farba to jaka?
- Kazek