Karaka Trinidad

Opisy budowy jednostek żaglowych
Awatar użytkownika
Lucek

O:Karaka Trinidad

Post autor: Lucek »

Witam.Zrobiłem środkowy pokład i burty do niego.Nie mogłem sie powstrzymać i pomalowałem wewnętrzną część lakierem B)
pozdr.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Lucek

Zrobiony ostatni pokład:) wszystkie lawety pod działa wklejone i wstawione okna.Przykleiłem też kasztel dziobowy.Zaczyna wyglądać jak okręt:laugh:
pozdr.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Lucek

Witam wszystkich,zrobiłem ścianki pod pokładami.Na początku na sklejce odrysowałem miejsca gdzie znajdują sie okna i drzwi.Naostrzonym śrubokrętem wyciąłem pierwszą warstwę sklejki w zaznaczonych miejscach.Zagłębienia okien pomalowałem na czarno i okleiłem ściankę fornirem.Drzwi były wklejane w całości.W okna najpierw wklejałem folie na klej introligatorski (po wyschnięciu jest przezroczysty) a potem futryny.
pozdr.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
stefan

Post autor: stefan »

Bardzo ładnie Ci model wychodzi, chociaż...siatka w oknach lepiej by wyglądała czarna, bądz ciemno szara.
Awatar użytkownika
Lucek

Dzięki,z wymianą okien na pokładzie nie powinno być większych problemów,na rufie folia jest przyklejona od wewnątrz jedna na dwa okna i będzie troszkę trudniej.
pozdr.
Awatar użytkownika
Lucek

Witam okna na rufie wymieniłem pozostały te na "pokładach" teraz walczę z oboinicami czy jakoś tak.Wymyśliłem sobie ,że kołki na obojnicach zrobię z pocietych szpilek.Trochę się z tym schodzi :sick: na razie udało mi sie zakołkować jedną stronę.
Pozdr.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
stefan

Post autor: stefan »

Czy szpilki nie wyglądały by bardziej naturalnie gdyby były poczernione?
Awatar użytkownika
Lucek

Zastanawiałem się czy nie zrobić czarnych,jednak bardziej pasowały mi srebrne (kwestia gustu:P )na żywo te szpilki są widoczne dopiero z odległości 30 cm.Z czasem może ściemnieją
pozdr.
Awatar użytkownika
mirek

Post autor: mirek »

No teraz to już chyba za późno ale jak by ci się udało to pomalować na czarno to lepiej by to wyglądało
Pozdrawiam Mirek Rybus
Awatar użytkownika
Lucek

Jak większość twierdzi że czarne wyglądały by lepiej no to coś będę musiał wykombinować ;)
ODPOWIEDZ