Zrobiony ostatni pokład:) wszystkie lawety pod działa wklejone i wstawione okna.Przykleiłem też kasztel dziobowy.Zaczyna wyglądać jak okręt:laugh:
pozdr.
Witam wszystkich,zrobiłem ścianki pod pokładami.Na początku na sklejce odrysowałem miejsca gdzie znajdują sie okna i drzwi.Naostrzonym śrubokrętem wyciąłem pierwszą warstwę sklejki w zaznaczonych miejscach.Zagłębienia okien pomalowałem na czarno i okleiłem ściankę fornirem.Drzwi były wklejane w całości.W okna najpierw wklejałem folie na klej introligatorski (po wyschnięciu jest przezroczysty) a potem futryny.
pozdr.
Dzięki,z wymianą okien na pokładzie nie powinno być większych problemów,na rufie folia jest przyklejona od wewnątrz jedna na dwa okna i będzie troszkę trudniej.
pozdr.
Witam okna na rufie wymieniłem pozostały te na "pokładach" teraz walczę z oboinicami czy jakoś tak.Wymyśliłem sobie ,że kołki na obojnicach zrobię z pocietych szpilek.Trochę się z tym schodzi :sick: na razie udało mi sie zakołkować jedną stronę.
Pozdr.
Zastanawiałem się czy nie zrobić czarnych,jednak bardziej pasowały mi srebrne (kwestia gustu:P )na żywo te szpilki są widoczne dopiero z odległości 30 cm.Z czasem może ściemnieją
pozdr.