Relacja z budowy XXX

Opisy budowy jednostek żaglowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kazek

O:Relacja z budowy XXX

Post autor: Kazek »

Ryszard wspaniały model ,brak słów. Sam przymierzam sie do Princa już od jakiegoś czasu ale to co ty wyprawiasz z tym modelem sprowadza mnie na ziemię ,jednak z drugiej strony czemu nie?Wspaniałe wyzwanie. Pozdrawiam
Pozdrawiam Kazik :)
Awatar użytkownika
ryszardw

Post autor: ryszardw »

Kazek czy to znaczy że dysponujesz jakąś dokumentacją jeżeli tak to jaką .Ja mam 2 dok i nie korzystam z żadnej bo obie są do kitu a robię na podstawie zdięć i sam skaluję Co do koloru gretingów to je przyciemniłem żeby odcinały się od pokładu Pozdrawiam R
Awatar użytkownika
Kazek

Problem z dokumentacją do Princa jest taki że nigdzie nie można dostać pożądnych planów bynajmniej ja takich nie znalazłem. Mam plany firmy Amati ale jak sam mówisz bez rewelacji,podejrzewam że wykorzystam je jedynie do zbudowania kadłuba a reszta to zdjęcia. W tym tygodniu mam dostać jeszcze jedne plany Princa na które czekam od 3-tygodni od zaprzyjażnionego modelarza z Angli ale trudno mi powiedzeić co to będzie. Nie jest to popularny model i ciężko o dokumentację.
Awatar użytkownika
ryszardw

Jeżeli to będą dobre plany to byłbym bardzo zainteresowany Jeszcze omasztowanie przede mną i tak do porównania Jak dostaniesz to daj znać .Pozdrawiam R
Awatar użytkownika
Kazek

OK! Jak dostanę to sie odezwę ale nie liczyłbym na coś specjelnego bo z tego co mówił to są to plany jakiejś firmy która wykonywała zestawy i modele na zamówienie są dosyć stare ponoć firma już nie istnieje.
Awatar użytkownika
PawelCH

Post autor: PawelCH »

Witam Pana Rycha.Właśnie się zarejestrowałem na kodze:)
Paweł
Awatar użytkownika
wieskolek

Post autor: wieskolek »

Witam

Ryszard, pisałeś, że równocześnie z Tobą, budowę swojego Prince'a rozpoczął Twój kolega Andrzej. Możesz coś więcej napisać na ten temat, jak jemu idzie, czy jest na podobnym etapie budowy, może również założy relację?

Pozdr
Wes
Awatar użytkownika
ryszardw

Mój kolega jest na tym samym etapie .Jak tylko zrobi zdięcie to pokażę Wykonałem pierwsze rzeźby na część dziobową .Nie jestem zbytnio zadowolony .Drewno było zbyt miękkie i nie wyszły szczegóły .Miałem super deseczkę ale ślubna spaliła.Twierdzi że przez pomyłkę ale na wszelki wypadek nie rozmawiałem z nią przez tydzień Musi uważać co robi Myslę że i tak potraktowałem ją łagodnie . Pozdrawiam R
Obrazek
Michal1977

Post autor: Michal1977 »

O rzesz w mordę. Ten zawijasek drugi od prawej ma coś koło półtora centymetra. Nic tylko pogratulować umiejętności oraz pięknego modelu. Co do ślubnej to daj Jej jeszcze jedną szansę:) .

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
PawelCH

Post autor: PawelCH »

Witam
Rzeżby ładne.A kiedy zobaczymy rzeźbę galionową?;)
Paweł
ODPOWIEDZ