Nie spodziewałem się pochwał, dziękuje,
@Sferoida, żagle nie są takie trudne, ja już po 4 wersji doszedłem do efektu mnie satysfakcjonującego ;P
Scotish maid 1/50 artesania Latina
- Dziecko
- Lokalizacja: {"name":"Polska starogard gda\u0144ski","desc":"","lat":"","lng":""}
- Dziecko
- Lokalizacja: {"name":"Polska starogard gda\u0144ski","desc":"","lat":"","lng":""}
Re: Scotish maid 1/50 artesania Latina
Witam.
Rozbabrałem gafel, ukończe go i zrobię 1 i będę zabierał się za kończenie żagielków...
Rozbabrałem gafel, ukończe go i zrobię 1 i będę zabierał się za kończenie żagielków...
- Dziecko
Witam.
Ukończyłem gafel, tylko polakierować. I zacząłem dłubać najmniejszą reję na którą niestety nazwy znaleźć nie mogłem, nawet angielskiej..... I przykleiłem troche knag...
Pozdrawiam.
Ukończyłem gafel, tylko polakierować. I zacząłem dłubać najmniejszą reję na którą niestety nazwy znaleźć nie mogłem, nawet angielskiej..... I przykleiłem troche knag...
Pozdrawiam.
- Dziecko
Witam.
Uszyłem bryty na 6 żaglach. Jeszcze 2 żagielki, wykończenie i mogę je stawiać...
Pozdrawiam.
Uszyłem bryty na 6 żaglach. Jeszcze 2 żagielki, wykończenie i mogę je stawiać...
Pozdrawiam.
- Dziecko
Zmontowałem i opublikowałem film o wyblinkach, może komuś się przyda,
https://www.youtube.com/watch?v=FL-__dS ... e=youtu.be
https://www.youtube.com/watch?v=FL-__dS ... e=youtu.be
- Dziecko
Witam.
Zabrałem się za dokańczanie żagielków, tak znam ich nazwy ale podam je dopiero podczas stawiania na modelu.... Trzeba jeszcze m.i.n zrobić liklinę, ołówek zgumkować itp...
Pozdrawiam.
Zabrałem się za dokańczanie żagielków, tak znam ich nazwy ale podam je dopiero podczas stawiania na modelu.... Trzeba jeszcze m.i.n zrobić liklinę, ołówek zgumkować itp...
Pozdrawiam.
- Załączniki
-
- 20190326_190209.jpg (103.25 KiB) Przejrzano 5933 razy
-
- 20190326_190309.jpg (143.04 KiB) Przejrzano 5933 razy
-
- 20190326_190235.jpg (112.17 KiB) Przejrzano 5933 razy
-
- 20190326_190216.jpg (66.03 KiB) Przejrzano 5933 razy
- Dziecko
- Dziecko
Witam.
Poprzyklejałem zaległe knagi w części dziobowej modelu.
Zawiesiłem latacz, mając nadzieję, że już nie będę zmuszony do zerwania go. Nie wykonałem wszystkich linek ponieważ zabrakło mi bloczków
Jak kogoś to wgl interesuje to fotki daję z lekkim opóźnieniem w stosunku do realnego postępu.
Pozdrawiam.
Poprzyklejałem zaległe knagi w części dziobowej modelu.
Zawiesiłem latacz, mając nadzieję, że już nie będę zmuszony do zerwania go. Nie wykonałem wszystkich linek ponieważ zabrakło mi bloczków

Jak kogoś to wgl interesuje to fotki daję z lekkim opóźnieniem w stosunku do realnego postępu.
Pozdrawiam.
- Dziecko
Witam.
Wykonałem Szoty latacza i powiesiłem jegera (swoją drogą ciekawa nazwa...
) Również zakończyłem szoty na knagach.
Niestety żagla nr 246 "kliwra" po przymiarkach nie uda się zamocować
Jest za duży
http://www.koga.net.pl/phpbb3/bridge/fi ... =56978&t=1
Pozdrawiam.
Wykonałem Szoty latacza i powiesiłem jegera (swoją drogą ciekawa nazwa...

Niestety żagla nr 246 "kliwra" po przymiarkach nie uda się zamocować

http://www.koga.net.pl/phpbb3/bridge/fi ... =56978&t=1
Pozdrawiam.
- Dziecko
Witam.
Wykonałem odciągi jegera i zawiesiłem bohkliwer z odciągmi. Prace budowalne na dziobie z żaglami skośnymi uważam za zakończone. To jeszcze 7 żagli
Jak tak patrze na te 3 żagielki szkunera, to już wyobrażam sobie jak będzie wyglądał MÓJ apostoł jeszcze z wytykowymi.....
Oczywiście na naglach i knagach brakuje bucht, ale to robota na sam koniec...
Pozdrawiam.
Wykonałem odciągi jegera i zawiesiłem bohkliwer z odciągmi. Prace budowalne na dziobie z żaglami skośnymi uważam za zakończone. To jeszcze 7 żagli

Jak tak patrze na te 3 żagielki szkunera, to już wyobrażam sobie jak będzie wyglądał MÓJ apostoł jeszcze z wytykowymi.....

Oczywiście na naglach i knagach brakuje bucht, ale to robota na sam koniec...
Pozdrawiam.