HMS Endevour
- koziobrody
HMS Endevour
Witam.Na allegro wpadł mi w oko HMS Endevour w skali 1:60 firmy Artesania Latina za znośne pieniądze.Lekko się podjarałem bo od dłuższego czasu zbieram do niego papióry.I tu pytanie o plusy i minusy modeli tej firmy.Szczególnie minusy.Z góry dziękuję za każdą uwagę.Pozdrawiam.
- mirek
Re: HMS Endevour
Zestaw nie jest zły , poczytaj : http://modelshipworld.com/index.php?/to ... er-al-kit/
Pozdrawiam Mirek Rybus
- koziobrody
Dzięki.Skoro Ty mówisz,że jest "niezły".To rzecz warta zachodu.Dozbieram ciut kasy w skrytości ducha przed kobitą bo ostatnio cięta na moje modelarstwo za zniszczone nitki i motki.Najciekawsze w tym angielskim linku jest to,że nie HMS tylko HMB Endevour.Jeszcze raz dziękuję.Pozdrawiam
- TomekA
HMB to jest skrot od His Majesty Bark (Barque).
- ppawpp
HMB bo His Majesty's Bark - statek jego/jej królewskiej mości (nie należał do marynarki wojennej) w przeciwieństwie do HMS - His Majesty's Ship - okręt jego/jej królewskiej mości (sorry "Your Majesty" za małe litery
w tłumaczeniu)

pozdrawiam
Paweł
Paweł
- koziobrody
Wiem , bo tyle się doczytałem.Tylko,że zawsze było HMS,a nie HMB.Nawet w Shipyardzie.
- koziobrody
Mam kasę na HMS,B "ENDEAVOUR" z Artesani ale pokazał się na allegro zestaw Construkto."I tak pośród jadła zwierzątko zdechło z głodu".Wielkość ta sama.Co tu wybrać? Radźcie bo Severka mam na chwilę obecną po dziurki i wyżej.Przestał mi sprawiać radość.Muszę od niego odpocząć.Wiem,że każda przerwa to też zerwanie z nim kontaktu ale muszę odpocząć od jego błędów.Pozdrawiam