No to zaczynam

Pierwsze kroki w modelarstwie szkutniczym
ODPOWIEDZ
Szosti

No to zaczynam

Post autor: Szosti »

Witam!
Nazywam się Michał i sklejam modele już od paru lat, lecz nigdy nie były to modele szkutnicze,a tym bardziej zdalnie sterowane. Ostatnio bardzo spodobały mi się modele holowników.
Między innymi holownik h-300. Mam zamiar kupić jakieś plany na allegro i zacząć nową przygodę ;)
Podchodzę do tego z wielkim entuzjazmem, a jednocześnie z opanowaniem. Założyłem sobie, że mogę poświęcić takiemu holownikowi rok, ale ważne żeby efekt końcowy mnie zadowolił. Jednak mam problem. Prawie zupełnie nie znam się na sprzęcie RC. Nie wiem jaki sprzęt zgromadzić i co będzie mi potrzebne. Czytałem o serwach, kontrolerach, regulatorach i odbiornikach, lecz muszę przyznać, że tego nie ogarniam. Proszę o pomoc. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Borek
Lokalizacja: {"name":"Polska Wroc\u0142aw","desc":"","lat":"","lng":""}

Re: No to zaczynam

Post autor: Borek »

Witam.
Piszesz, ze nigdy nie wykonywałeś modeli szkutniczych. Bierz się za żaglowce, drewno. Nie zawracaj sobie głowy plastikiem i zdalnie sterowanymi motorówkami. Dołącz do szlachy... :lol:
Pozdrawiam serdecznie Piotr
Awatar użytkownika
Sance

Post autor: Sance »

Oj tam borek chce się pobawić plastikowymi zabawkami niech ma ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
rychenko

Post autor: rychenko »

Witaj Szosti , z tego co czytam to masz ambitne plany i cieszy mnie ze chcesz budować Holowniki bo to i moje ulubione łajby , zacznij budować nie wyznaczaj sobie jakiegoś „durnego” terminu bo jak tak będziesz podchodził do modelarstwa to nie wróży to nic dobrego to nie zawody na czas , a co do Twojego „problemu” to póki co nie zaprzątaj sobie nim głowy bo zanim zaczniesz montować, potrzebować coś z osprzętu RC to najpierw musisz mieć model do którego będzie można to zamontować a Ty jak na razie masz tylko ambitne plany i życzę Tobie aby się spełniły .
Pozdrawiam Ryszard
ODPOWIEDZ