Witam serdecznie
Piszę z wielką prośbą o pomoc. Chcę kupić dla przyjaciela w prezencie ten oto model :
http://www.modelnet.pl/products/96/p/841
Oczywiście zaznaczam że nie jest tego świadomy,ale wiem od jego żony że zawsze chciał sobie takie coś sprawić. Problem polega jednak na tym że on w tej chwili mieszka za granicą. Ja jestem kompletnie zielony jeśli chodzi modelarstwo, dlatego postanowiłem poradzić się tutaj.
Wiem że w młodości sklejał modele kartonowe dlatego nie wiem czy sobie poradzi (?) - mimo to ze jest dokładny i cierpliwy. Z tego co wyczytałem na forum to modele z zestawów nie są jakieś super jeśli chodzi o jakość. Dlatego pytanie czy firma OCCRE jest godna polecenia i czy poradzi sobie z tym modelem wyżej zalinkowanym (oczywiście wiem że to pytanie jest zbyt ogólne, bo każdy podchodzi do tego indywidualnie, ale czy skala trudności tego model nie przerośnie go po doświadcznieniach z kartonami prawie 10 lat temu?)
I kolejne pytanie, a raczej prośba. Jak wyżej napisałem, przyjaciel mieszka za granica a ja z modelarstwem nie mam nic wspólnego. Model będę mu wysyłał paczką i najlepiej by było gdyby w tej paczce znalazły sie wszystkie materiały potrzebne do jego złożenia w 100%. Wiem również że on nie ma sklepów w swoim rejonie z takimi rzeczami dlatego oprócz modelu chciałbym zakupić pełen zestaw "farbek", narzędzi, klei żeby po otworzeniu paczki nie martwił sie że czegoś mu brakuję.
Mogę prosić o jakieś linki (informacje) z narzędziami, farbkami (kolory + ilość) - po prostu wszystko co jest potrzebne a nie znajduje się w opakowaniu z modelem.
z góry bardzo dziękuję za pomoc
pozdrawiam
Łukasz
Prezent dla przyjaciela
- muli9
- Lokalizacja: {"name":"Polska Rzesz\u00f3w","desc":"","lat":"","lng":""}
- Kontakt:
Re: Prezent dla przyjaciela
Myślę, że za bardzo chcesz wyjść przed szereg
Chcesz mu kupić model - ok, ale warsztatu mu nie kupisz 
Z czasem dopiero wyjdzie co mu potrzeba (a troche tego jest...) - pierwsze musi się zagłębić w temat i obowiązkowo poczytać Koge
Znając życie będzie chciał wymienić połowe rzeczy z zestawu 
Dlatego narazie kup mu sam model, jako dodatek dołącz link do Kogi i poleć Dżonke zanim zacznie

Z czasem dopiero wyjdzie co mu potrzeba (a troche tego jest...) - pierwsze musi się zagłębić w temat i obowiązkowo poczytać Koge

Dlatego narazie kup mu sam model, jako dodatek dołącz link do Kogi i poleć Dżonke zanim zacznie