Witam.
Zaczynam budowe mojego pierwszego modelu drewnianego okretu i wybor padl na ten model. Bede na biezaco relacjonowac moje poczynania umieszczajac duza ilosc zdjec (robione telefonem). Jednak na poczatek prosilbym o podanie namiarow gdzie moglbym znalesc plany do tego modelu w jezyku polskim poniewaz plany ktore posiadam nie sa dla mnie zbyt czytelne a moja znajomosc jezyka angielskiego technicznego (modelarskiego) nie jest zbyt dobra. Natomiast jesli nikt takich nie posiada to moga byc nawet po angielsku ale aby wszystko bylo czytelne dla takiego amatora jak ja. Moge nawet wrzucic zdjecia moich planow jesli znalazlby sie ktos kto zna sie na tym dobrze i bylby taki uprzejmy aby mi to przetlumaczyc lub ukazac w zrozumialy dla mnie sposob. Z gory dziekuje za jaka kolwiek pomoc.
----------------------------------------------------------------
Pijcie kamraci do dna
Black Queen 1:135
-
Black Queen 1:135
Ostatnio zmieniony 04 wrz 2012, 19:36 przez aceven10, łącznie zmieniany 1 raz.
- jeskom
Re: Black Queen 1:135
Plany nie muszą być po polsku bo to rysunek techniczny. poczytaj jak się takie rysunki odczytuje a wszystko będzie już dla ciebie proste 

Ostatnio zmieniony 03 wrz 2012, 23:06 przez jeskom, łącznie zmieniany 2 razy.
- rychenko
Witam
Nie bardzo rozumiem po co Tobie plany w języku polskim plany to rysunki na podstawie których będziesz robił model , na planach nie ma opisów „to zrób tak „ jeśli umiesz czytać plany to mogą być nawet po Wietnamsku
byle były by dobrze opracowane , co do zdjęć może nie zamieszczaj jak pisałeś dużą ilość zdjęć ale wstawiaj zdjęcia które coś wnoszą i na których cos będzie widać.
Życzę powodzenia w budowie i z niecierpliwością czekam na relacje.
Nie bardzo rozumiem po co Tobie plany w języku polskim plany to rysunki na podstawie których będziesz robił model , na planach nie ma opisów „to zrób tak „ jeśli umiesz czytać plany to mogą być nawet po Wietnamsku

Życzę powodzenia w budowie i z niecierpliwością czekam na relacje.
Pozdrawiam Ryszard
-
Zdjęcia zestawu przed rozpoczęciem budowy.
Nie są najlepszej jakości bo robione są telefonem.

Nie są najlepszej jakości bo robione są telefonem.
-
Tak wygląda mój stateczek po 3 dniach roboty.

Najłatwiejsze już za mną teraz będą zaczynać się schody.
Najłatwiejsze już za mną teraz będą zaczynać się schody.
- jerry_bee
aceven10 pisze:Najłatwiejsze już za mną teraz będą zaczynać się schody.
powiedziałbym, że to dosyć kontrowersyjne stwierdzenie...
poza tym, wstawiaj zdjęcia normalnie, na Kogę, a nie tak dziwacznie przez Chomika.
--------------------------
pozdrawiam, jerry_bee
pozdrawiam, jerry_bee
- Slawek Kromer
choć model jasny widze to w czarnych kolorach jak blat pod modelem
- Kazek
Młody adepcie modelarstwa kolega Jarry był bardzo miły ja już taki nie będę. Po pierwsze nawet telefonem można zrobić dobre zdjęcie tylko trzeba się trochę postarać a to, co tu widzimy to jest po prostu brak szacunku dla oglądających. Ja rozumiem, że to jest twój pierwszy model i to jeszcze instrukcja w obcym języku normalnie masakra, ale nawet w tym wypadku, jeżeli się za to zabierasz to chyba masz jakieś zdolności manualne do prac ręcznych i potrafisz równo skleić i doszliwowac a jeżeli chciałeś sprawdzić czy potrafisz to robić to myślę, że właśnie zweryfikowałeś swoje zdolności no chyba ze się mylę i dlatego tak krzywo wszystko wyszło boś się spieszył by pokazać na forum, co zrobiłeś w te 3 dni, ale szybko to należy muchy łapać. Popatrz na to, co zrobiłeś i zastanów się czy mogłeś to zrobić lepiej a na pewno mogłeś i dlaczego tego nie zrobiłeś, bo jeżeli już twierdzisz ze to było łatwe a tak wygląda to jak to będzie wyglądało jak będzie trudno.
Pozdrawiam Kazik