Witam!
Zaczynam przygodę z modelarstwej szkutniczym i chciałbym zaciągnąć rady jaki model byłby najlepszy (czyli w miarę prosty i nie wymagający ogromnego doświadczenia) dla początkującego. Znalazłem model łodzi rybackiej Palma Nova. Jest to zestaw Artesani Latiny. Słyszałem jakie wady i zalety mają produkty tego producenta i jeśli ktoś może zetknął się z tym modelem i mógłby coś o nim powiedzieć to byłbym bardzo wdzięczny.
Jaki model na początek?
- Jarek
O:Jaki model na początek?
Witam.
Czy mógłbyś trochę dokładniej określić co to ma być?
Chodzi mi: czy żaglowiec wystawowy, czy pływająca żaglówka, czy pływający RC ?
Mozliwości prostych modeli jest "od metra".
Czy mógłbyś trochę dokładniej określić co to ma być?
Chodzi mi: czy żaglowiec wystawowy, czy pływająca żaglówka, czy pływający RC ?
Mozliwości prostych modeli jest "od metra".
-
To ma być poprostu model "na półkę". Jak mówiłem jestem początkujący a więc żadnych szaleństw na początek:) Głównie chodzi mi o jakiś model który nie przerażałby mnogością detali i skomplikowaną budową. Chodzi mi oczywiście o model drewniany.
- Andrzej1
- Lokalizacja: {"name":"Polska Szczecin","desc":"","lat":"","lng":""}
michal198849 napisał:
Odpowiedź na takie pytanie padała już setki a nawet "dziesiątki" razy. Ale aby oszczędzić czasu RomkowiS, który po tylu odpowiedziach ma, zapewne, kłopoty z ciśnieniem, napiszę to magiczne słowo :
DŻONKA.
Na Kodze jest wszystko o dżonkach, łącznie z planami i relacjami z wykonania - wystarczy użyć mięśni głowy i dwugłowy oraz myszy.
Powodzenia w dżonkowaniu.
Z ukłonami
Andrzej Korycki
To ma być poprostu model "na półkę". Jak mówiłem jestem początkujący a więc żadnych szaleństw na początek:) Głównie chodzi mi o jakiś model który nie przerażałby mnogością detali i skomplikowaną budową. Chodzi mi oczywiście o model drewniany.
Odpowiedź na takie pytanie padała już setki a nawet "dziesiątki" razy. Ale aby oszczędzić czasu RomkowiS, który po tylu odpowiedziach ma, zapewne, kłopoty z ciśnieniem, napiszę to magiczne słowo :
DŻONKA.
Na Kodze jest wszystko o dżonkach, łącznie z planami i relacjami z wykonania - wystarczy użyć mięśni głowy i dwugłowy oraz myszy.
Powodzenia w dżonkowaniu.
Z ukłonami
Andrzej Korycki
- PanLipazMiodem
Witam
Dżonka, dżonka i jeszcze raz dżonka!
Plany z Kogi, tektura 2mm, trochę forniru, klej, nitka, stare prześcieradło i chęci:laugh:
Dżonka, dżonka i jeszcze raz dżonka!
Plany z Kogi, tektura 2mm, trochę forniru, klej, nitka, stare prześcieradło i chęci:laugh:
- wurcelstock
Witaj;
Zacznij od dżonki.
Serio.
To modelik, który nauczy Cię
wszystkiego, co potrzebne na początek...
Sam zacząłem od dżonki.
PZDR T.
Zacznij od dżonki.
Serio.
To modelik, który nauczy Cię
wszystkiego, co potrzebne na początek...
Sam zacząłem od dżonki.
PZDR T.
- RomekS
- Lokalizacja: {"name":"Polska Toru\u0144","desc":"","lat":"","lng":""}
UFFFF....
Dzięki. :whistle:
Dzięki. :whistle:
- Jarek
Jeżeli chodzi o model na półkę to i ja jeszcze raz krzyknę: D Ż O N K A ! ! !
-
Jarek napisał:
Consensus został zasugerowany a dalej się krzyczy nie ładnie próbujesz się wyróżnić z pośród tłumu kilku przedmówców wymieniło Dżonki to chyba już wystarczyło by początkujący modelarz mógł zrozumieć o co chodzi ;)
Jeżeli chodzi o model na półkę to i ja jeszcze raz krzyknę: D Ż O N K A ! ! !
Consensus został zasugerowany a dalej się krzyczy nie ładnie próbujesz się wyróżnić z pośród tłumu kilku przedmówców wymieniło Dżonki to chyba już wystarczyło by początkujący modelarz mógł zrozumieć o co chodzi ;)
Kocham Laubzegę