Po długim czasie śledzenia forum zdecydowałem się do Was dołączyć.
Zgodnie więc z zasadami i pielęgnowaną tradycją zacznę od przedstawienia się.

Nazywam się Grzegorz, mam 29 lat i obecnie mieszkam w Gdyni. Modelarstwem zajmuję się od czasów dzieciństwa. Były to modele z zestawów plastikowych. Głównie samoloty i okręty w różnej skali. Obecnie w ramach szerzenia tego pięknego hobby prowadzę w szkole, gdzie uczę koło modelarskie.
Ostatnio dostałem w prezencie model „Pinta” z zestawu Artesania Latina. Posłużyła ona jako poligon doświadczalny, bo moje doświadczenie w drewnie bliskie zera. Na szczęście obeszło się bez ofiar.
Jak to mawiają trzeba uczyć się na błędach. Najlepiej cudzych, bo sami w życiu wszystkich nie popełnimy.
Pinta opuściła już stocznię i zajęła miejsce na podstawce. Teraz stocznię zajął bryg „Corsair” z zestawu Occre. Dodatkowo powoli nabiera kształtu słynny kogowy model na literę „D”.

Pewnie jeszcze sporo wody upłynie zanim choć zbliżę się poziomem umiejętności do uczestników forum, ale przecież uczymy się przez całe życie.

Oprócz modelarstwa moją pasją jest motocykl, a po skończonej jeździe robienie i degustacja domowej roboty nalewek.
Pozdrawiam wszystkich serdecznie
Grzegorz