Ahoj! :)

Witaj nowy kadecie. Wszyscy użytkownicy Kogi Cię serdecznie witają. Cieszymy, że do nas zawitałaś/eś, jednak prosimy o przedstawienie się w kilku słowach.
ODPOWIEDZ
Kuniu

Ahoj! :)

Post autor: Kuniu »

Ahoj Modelarze :)
Mam na imię Krzysiek, ksywa Kuniu ;) Jestem żeglarzem, mam fioła na punkcie morza, okrętów, jachtów, wszelkich pływadeł napędzanych siłą wiatru. Marzy mnie się własny jacht, drewniany klasyk. Jakiś folkboat. Jednakże nie stać mnie na kupno, dlatego postanowiłem zbudować model :)
Ogólnie lubię dłubać w drewnie (tata rzeźbi, od dziecka mam z tym styczność, w dzieciństwie zdarzyło mnie się popełnić kilka niedużych rzeźb), majsterkować.
Zdaję sobie sprawę z tego, że budowa czegoś takiego na początek jest rzucaniem się na głęboką wodę (tym bardziej bez konkretnych planów), dlatego pomyślałem o zrobieniu np. tradycyjnej, chorwackiej, żaglowej łodzi rybackiej. Dużo takich widziałem na rejsach, są chyba mniej skomplikowane od żaglówek. Chciałbym robić to tak, jak buduje się prawdziwe łodzie - od stępki, wręgi, poszycia, aż po olinowanie itd. Żeby mieć już jakieś teoretyczno-praktyczne doświadczenie, chociaż w mniejszej skali ;)
Zacząłem szperać w sieci i tym sposobem trafiłem do Was :)
Tradycyjnie (i zdroworozsądkowo ;) ) zaczynam od wertowania Forum, żeby zapoznać się z realiami modelarskimi ;) :)
Mam nadzieję, że uda mi się znaleźć jakieś konkretniejsze plany łodzi oraz doprowadzić je do samego końca :)
Podrawiam wszystkich :)
Krzysiek - Kuniu
ODPOWIEDZ