Nazywam się Michał.
Dwa zdania o mnie i o modelach... Od dawna zajmuje się dla przyjemności modelami. Zaczynałem od modeli plastikowych, papierowych między czasie po wakacjach w Anglii przerzuciłem się na Warhammer'a i Warhammer'a 40k, następnie dołożyłem do tego budowę makiet i różnego rodzaju konstrukcji. Wszystko to w wolnym czasie - wiele go nie mam, ponieważ na co dzień pracuje na budowie

Od jakiegoś czasu śledzę forum i przymierzam się do modelu z drewna. Wiem już na pewno że dzięki temu forum będę wstanie uzupełnić brakującą wiedzę i nie ukrywam że liczę na pomoc kolegów z większym doświadczeniem.
Na początek chciałbym się zmierzyć z parowcem Western River który projektuje Pan Wojtek Sos (w chwili obecnej przygotowuje dokumentację). Z pewnością usłyszę dużo rad, sugerujących wybór czegoś prostszego... spokojna głowa Panowie - wychodzę z założenia "3 razy pomyśl, 2 razy pomierz i 1 to zrób dobrze"

Jestem pod dużym wrażeniem ludzi i rzeczy jakie oni tu robią. Z czasem miło by było dołączyć do tej społeczności.
Pozdrawiam