Witam wszystkich.
Mam na imię Wojtek, modelarstwem zajmowałem się w okresie wczesnej młodości.
Teraz po latach postanowiłem wrócić do tego wspaniałego hobby.
Miałem zamiar rozpocząć budowę modelu "Sovereign of the Seas " z Deagostini, lecz po rozmowach ze znajomym który buduje "HMS Victory" z tego wydawnictwa, odpuściłem i podjąłem decyzję o budowie modelu od podstaw.
Będzie to model w skali 1:48 fregaty "La Belle Poule".
Modelarstwem zajmowałem się w latach 70-tych, a więc dość dawno, (dziś mam 55 lat). Mam nadzieję że jakieś umiejętności pozostały.
Pozdrawiam wszystkich
Wojtek
Witam wszyskich serdecznie
- Wojtek-Sos
Witam wszyskich serdecznie
Pozdrawiam
Wojtek
Wojtek
- kejsi
Re: Witam wszyskich serdecznie
Witam.
Będzie to duży okręt. Sam kadłub bez stewy dziobowej będzie miał ok. 92 cm. Nie napisałeś według jakich planów będziesz budował i z jakich materiałów. Życzę powodzenia.
Pozdrawiam Kazimierz.
Będzie to duży okręt. Sam kadłub bez stewy dziobowej będzie miał ok. 92 cm. Nie napisałeś według jakich planów będziesz budował i z jakich materiałów. Życzę powodzenia.
Pozdrawiam Kazimierz.
-
Życzę powodzenia w budowie i chętnie będę śledził relację.
Sławek Kubiak
Sławek Kubiak
- kagra
Witam kolegę z Opola.Ozimek się kłania.Na modelowanie nigdy nie jest za póżno.La Belle Poule ambitny projekt.Pozdrawiam zza miedzy.Kazimierz.
- Karrex
Witaj Wojtku na pokładzie Kogi.
Robisz (prawie) wszystko jak powinno być, przywitalnia, relacja, ale jest mały zgrzyt, wstawiasz zdjęcia z fotosika. To niezbyt dobry pomysł, niestety zdjęcia z innych hostingów znikają z czasem z relacji (mamy tu na Kodze masę takich relacji).
Pisałem o tym niedawno u kolegi Piotrasa, więc nie będę wszystkiego powtarzał:
viewtopic.php?p=57859#p57859
Wstawiaj zdjęcia za pomocą opcji >> Dodaj załącznik, na dole pod edytorem tekstu.
W razie jakiś problemów pisz na PW.
PS
Jeszcze masz czas edytowania pierwszego postu (niestety ta opcja znika po kilku dniach), więc edytuj i spróbuj dodać zdjęcia wg instrukcji jaką zamieściłem u Piotrasa.
Możesz też poćwiczyć w dziale >> TESTY
Robisz (prawie) wszystko jak powinno być, przywitalnia, relacja, ale jest mały zgrzyt, wstawiasz zdjęcia z fotosika. To niezbyt dobry pomysł, niestety zdjęcia z innych hostingów znikają z czasem z relacji (mamy tu na Kodze masę takich relacji).
Pisałem o tym niedawno u kolegi Piotrasa, więc nie będę wszystkiego powtarzał:
viewtopic.php?p=57859#p57859
Wstawiaj zdjęcia za pomocą opcji >> Dodaj załącznik, na dole pod edytorem tekstu.
W razie jakiś problemów pisz na PW.
PS
Jeszcze masz czas edytowania pierwszego postu (niestety ta opcja znika po kilku dniach), więc edytuj i spróbuj dodać zdjęcia wg instrukcji jaką zamieściłem u Piotrasa.
Możesz też poćwiczyć w dziale >> TESTY
Pozdrawiam
Karol
W stoczni: Santa Maria, San Juan Bautista, Santisima Trinidad, L'Ambitieux
Pozłotnictwo

Karol
W stoczni: Santa Maria, San Juan Bautista, Santisima Trinidad, L'Ambitieux
Pozłotnictwo

- Wojtek-Sos
Karrex pisze:Witaj Wojtku na pokładzie Kogi.
f=17]TESTY[/url][/b]
Ok, próbowałem znaleźć ikonkę "dodaj zdjęcie". teraz jestem w pracy (nocka), ale jutro wszystko poprawię
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Wojtek
Wojtek
- Wojtek-Sos
kagra pisze:Witam kolegę z Opola.Ozimek się kłania.Na modelowanie nigdy nie jest za póżno.La Belle Poule ambitny projekt.Pozdrawiam zza miedzy.Kazimierz.
Witam kolegę z sąsiedztwa. Projekt ambitny, ale fregata jest piękna i warta włożenia w pracę serca i dokładności. W tej chwili pracuje nad kadłubem i masę czasu poświęcam na rozpracowanie rysunków. Wrzucam rysunki do AutoCada i porównuję rzuty, mierzę itp.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Wojtek
Wojtek
- Wojtek-Sos
kejsi pisze:Witam.
Pozdrawiam Kazimierz.
Witam
Dokładnie 92 cm. W mojej relacji napiszę co i jak.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Wojtek
Wojtek