DAR MŁODZIEŻY

Witaj nowy kadecie. Wszyscy użytkownicy Kogi Cię serdecznie witają. Cieszymy, że do nas zawitałaś/eś, jednak prosimy o przedstawienie się w kilku słowach.
ODPOWIEDZ
WuKa

DAR MŁODZIEŻY

Post autor: WuKa »

Witam wszystkich użytkowników forum! :)
Jestem nowa, ale niestety nie zajmuję się modelarstwem. Zwracam się do Was z zupełnie inną sprawą, która wygląda następująco: mój chłopak kończy studia w Akademii Morskiej w Gdyni i wiem jak cenne dla niego były dni spędzone na Darze Młodzieży :) Otóż, aby sprawić mu przyjemność pomyślałam,że fajnie byłoby sprawić mu model Daru, aby zerkając na niego mógł sobie powrócić wspomnieniami :) I na moim planie kończy się mój wkład niestety, ponieważ nie mogę takiego modelu nigdzie kupić... a sama nie potrafię go złożyć :( Zastanawiam się, czy może ktoś z Was sprzedałby mi taki model, lub złożył go dla mnie (oczywiście za zapłata) :) Byłby to chyba dobry i trafiony prezent gwiazdkowy, prawda?
Proszę i czekam na odpowiedzi lub kontakt na mojego maila lub gg :)
WuKa

O:DAR MŁODZIEŻY

Szukałam przecież...Ale co mi po Młodym Modelarzu? Kto mi to złoży? A poza tym nikt nie oferuje sprzedaży złożonego modelu ;/ . Mówiąc szczerze, to już nie wiem gdzie się z tym udać.
Awatar użytkownika
krzysztof

Post autor: krzysztof »

Wg mnie, jeśli nawet ktoś Ci będzie chciał model wykonać, to czas do gwiazdki zdaje się mocno niewystarczający na estetyczny model.
pozdrawiam Krzysztof

krzysztof.t.wasilewski@wp.pl
Teos

Post autor: Teos »

Cześć WuKa,
rzeczywiście na zrobienie fajnie wyglądającego modelu to już trochę mało czasu ;-(
A może poszukaj wśród firm grawerujących laserem w szkle, nie wiem jak w Polsce ale widziałem w Pradze
dosyć sporo takich miejsc gdzie na poczekaniu robią w kostce szklanej obraz.
Powodzenia w poszukiwaniach:)
Pozdrawiam serdecznie

Tadeusz "Teos" Jankowski

www.zegluga.info
Awatar użytkownika
Karrex

Post autor: Karrex »

Witam i pozdrawiam z Gdyni.
Zgadzam się z Krzysztofem. Na model za mało czasu.

Na osłodę przesyłam ten wirtualny wizerunek DARU MŁODZIEŻY :) .

Obrazek

I fotki z dzisiejszego spaceru z Mariny w Gdyni :) .

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam
Karol

W stoczni: Santa Maria, San Juan Bautista, Santisima Trinidad, L'Ambitieux

Pozłotnictwo

Obrazek
WuKa

Heh, właśnie wyszło jakim laikiem jestem w sprawie modelarstwa ;) Za późno się za to zabrałam z czystej niewiedzy,ile czasu pochłania praca nad modelem... Chyba będę musiała myśleć nad czymś innym, a model zostawię na przyszły rok. Dzięki za porady :)
Awatar użytkownika
Jarek

Post autor: Jarek »

Romenss napisał:
Jeśli się nie mylę to w Gdyni lub Szczecinie można dostać małe miniaturki drewniane kiedyś tez sobie taką kupiłem.

Tylko, że te miniaturki Made in China nie nadają się na postawienie na półce a już tymbardziej nie skojarzą się chłopakowi WuKi z "Darem Młodzieży", bo są do niego nie podobne ;)
Nie wiem, czy Wuka zdajesz sobie sprawę ile kosztuje profesjonalnie wykonany model żaglowca ?
Dla uświadomienia Ci trochę problemu powiem, że zestaw (pudełko z instrukcją i materiałami do budowy) mniej więcej (strzelam) 1500 zł. Ceny wachają sie lekko w dół i mocno w górę ;) , a gdzie czas i cena za pracę? Zgadzam się z przedmówcami, że tutaj potrzeba mnóstwo czasu na wykonanie, gdyż "Dar Młodzieży" należy do bardzo trudnych modeli.
Przypomniało mi się, że kiedyś czytałem jak jedna pani też szukała modelu "Iskry".
WuKa

Mówiąc szczerze nie zdawałam sobie sprawy ani ile to pochłania czasu, ani jakie koszty wchodzą w grę i dlatego od razu zwróciłam się na to forum (gdzie zostałam sprowadzona na ziemię ;)) Miałam fajny plan ale niestety, na moich ambicjach się skończy tym razem. Przynajmniej teraz już wiem "z czym to ugryźć" :) Dziękuję serdecznie za pomoc i informacje! :)
Pozdrawiam
ODPOWIEDZ