Chciałbym przywitać wszystkich mam na imie Piotr mieszkam i pochodzę z Krakowa.
Jesli chodzi o moje doświadczenia w modelarstwie to do tej pory ograniczało się ono do plastiku mam na koncie model Bismarca 1:400 hms Hood a 1:400 Richelieu 1:400 firmy heller oraz ORP Orzeł 1:400. Modele te skleiłem dość dawno, ale od zawsze marzył mi się piekny żaglowiec w drewnie i pojawiła się okazja w postaci modelu Santisima Trynidad wydawnictwa De Agostini. Radośnie oddałem się tworzeniu z lepszym lub gorszym skutkiem, klejąc jednak santisime poczułem pewien niedosyt i postanowiłem zrobić coś swojego od zera. Tak trafiłem tutaj przekopałem sporo tematów i relacji i rozpocząłem budowę dżonki oraz planuje popełnić Kon Tiki (btw tratwa jest cudna i nie mogłem się powstrzymać) . Moim marzeniem jest stworzenie floty Kolumba ale to za jakiś czas. Postaram się jak najszybciej zamieścić relację z budowy dżonki.
Pozdrawiam wszystkich i do zobaczenia w relacjach B)
Witam
- RomekS
- Lokalizacja: {"name":"Polska Toru\u0144","desc":"","lat":"","lng":""}
O:Witam
Witam serdecznie.
Możesz liczyć na szeroko rozumianą pomoc przy budowie Dżonki i Floty Kolumba.
Życzyć sobie można więcej Nowych Kolegów zaczynających od takiego powitania na Forum.
Sam zobaczysz, że Dżonka sprawi Ci wiele satysfakcji, a i Flotę Kolumba proponuję
kartonowo fornirową, bo to i tanio i narzędzi nie trzeba specjalnych.
Zobaczysz, że prędko zdobędziesz niezbędne doświadczenie, budując "szybką" Dżonke
i "tanią" np. Ninę.
Możesz liczyć na szeroko rozumianą pomoc przy budowie Dżonki i Floty Kolumba.
Życzyć sobie można więcej Nowych Kolegów zaczynających od takiego powitania na Forum.
Sam zobaczysz, że Dżonka sprawi Ci wiele satysfakcji, a i Flotę Kolumba proponuję
kartonowo fornirową, bo to i tanio i narzędzi nie trzeba specjalnych.
Zobaczysz, że prędko zdobędziesz niezbędne doświadczenie, budując "szybką" Dżonke
i "tanią" np. Ninę.