Witam wszystkich,
Mam na imię Marcin. W dzieciństwie zbudowałem troszkę plastikowych modeli. Następnie miałem dłuuugą przerwę, po czym zbudowałem kilka modeli żaglowców w butelkach w ramach walki z nudą. Doświadczenie mam niewielkie, ale mam nadzieję, że z waszą pomocą uda sie troszkę rozwinąć. Stąd też moja obecnośc tutaj.
Pozdrawiam.
Witam serdecznie !!!
- engineer
O:Witam serdecznie !!!
Obecnie buduję model Bismarcka z zestawu Hachette i mam pytanie do innch budowniczych tego modelu.
Zakończyłem własnie wklejanie wręg. I tu pojawił się pewien kłopot. Niestety nie dysponuję żadnymi planami Bismarcka, więc nie mogę tego rozwiązać samodzielnie.
Czy pokład ma być zupełnie płaski od dziobu do rufy, czy może ma się lekko wznosić od wręgi 25 w kierunku dziobu??
Wydaje mi się, że tak powinno być. Żyłka wędkarska leży praktycznie na wszystkich pokładnikach od rufy do wręgi 25. Od dziobu do wręgi 25 żylka równierz przylega do pokładników. A gdy przymierzam od dziobu do rufy to pojawia się szpara.

Zakończyłem własnie wklejanie wręg. I tu pojawił się pewien kłopot. Niestety nie dysponuję żadnymi planami Bismarcka, więc nie mogę tego rozwiązać samodzielnie.
Czy pokład ma być zupełnie płaski od dziobu do rufy, czy może ma się lekko wznosić od wręgi 25 w kierunku dziobu??
Wydaje mi się, że tak powinno być. Żyłka wędkarska leży praktycznie na wszystkich pokładnikach od rufy do wręgi 25. Od dziobu do wręgi 25 żylka równierz przylega do pokładników. A gdy przymierzam od dziobu do rufy to pojawia się szpara.

- Irek350
- Lokalizacja: {"name":"Polska Pozna\u0144","desc":"","lat":"","lng":""}
Witaj na Kodze.
Wszystko masz OK.
Pokład musi się wznosić w części dziobowej.
Wszystko masz OK.
Pokład musi się wznosić w części dziobowej.
- oksal
Witam kolejnego pancernika:)
- RomekS
- Lokalizacja: {"name":"Polska Toru\u0144","desc":"","lat":"","lng":""}
Witam Marcin.
:)
:)
- engineer
Dziekuję za przywitanie.
Dziekuję również Tobie Irku za rozwianie moich wątpliwości. ;)
Dziekuję również Tobie Irku za rozwianie moich wątpliwości. ;)
- Borek
- Lokalizacja: {"name":"Polska Wroc\u0142aw","desc":"","lat":"","lng":""}
Witam Marcin:) ja tez budowałem Bismarka i pokład jest wypukły nie jest całkiem płaski wiec z twoim Bismarckiem wszystko w najlepszym porządku:)
Pozdrawiam serdecznie Piotr