Taka sprawa,
otóż dzisiaj będąc w sklepie modelarskim, takim na ulicy...nie internetowym, wyczaiłem Mondfelda z wersji niemieckiej.... cholera nie spojrzałem na cene i rocznik :(
Ale ważne, zauważyłem że jest mnóstwo nowych rozdziałów i rysunków, lub stare rysunki są poprawione. Tak na szybko mi się rzuciły w oczy rysunki listew poszycia pokładów i burt gdzie są podane odstępy końców listew....... są rozdziały jak buodować modele admiralicji itd.
Więc jeśli ktoś chcę wydać parę groszy na Mondfelda, to niech zwróci uwagę żeby to było ostatnie wydanie!
Cholara chyba muszę się tam jeszcze raz przejść :S
Jurek
Mondfeld
- mirek
Odp:Mondfeld
Jurek zorientuj sie co do ceny , zapewne wielu z nas bedzie chciałoby skozystać z Twojej uprzejmości i poprzez ciebie być moze zechce zakupić tą Biblię modelarzy Europeiskich i nie tylko.
Ja napewno piszę się na to wydanie pomimo , że mam wydanie z roku 2003 czyli dość nowe , ale z tego co sie orientuję Montweld dość poważnie rozwinał swoja książke
Ja napewno piszę się na to wydanie pomimo , że mam wydanie z roku 2003 czyli dość nowe , ale z tego co sie orientuję Montweld dość poważnie rozwinał swoja książke
Pozdrawiam Mirek Rybus
- rczarnec
Post edytowany.....
Poniżej link do książki w Empiku za 66 PLN bez grosza. Wydanie z 2005 roku. Tę samą książkę kupiłem w czerwcu za 68 PLN.
http://www.empik.com/showobject.jsp?objectId=1989212¤tCategory=21000000
Poniżej opisu książki linki do innych ciekawych pozycji w atrakcyjnych cenach... :)
Gdy odbierałem swój zakup (wybrałem opcję osobistego odbioru w wyznaczonym przeze mnie salonie Empiku) miła ekspedientka zachęcała mnie do zamawiania również książek nie wymienianych w danej chwili w katalogu - wystarczy znać pełny tytuł i autora.
Poniżej link do książki w Empiku za 66 PLN bez grosza. Wydanie z 2005 roku. Tę samą książkę kupiłem w czerwcu za 68 PLN.
Poniżej opisu książki linki do innych ciekawych pozycji w atrakcyjnych cenach... :)
Gdy odbierałem swój zakup (wybrałem opcję osobistego odbioru w wyznaczonym przeze mnie salonie Empiku) miła ekspedientka zachęcała mnie do zamawiania również książek nie wymienianych w danej chwili w katalogu - wystarczy znać pełny tytuł i autora.
Pozdrowienia
Robert Czarnecki
Robert Czarnecki
- Handszpak
Hm a nie ma tego w wersji polskiej? bo wstyd sie przyznać ale nie szprecham po niemiecku, a po angielsku tez raczej słabo.
A skoro już do literatury przyszło to może panowie polecili by coś? bo u mnie z tym nietęgo niestety. w domu mam to:
tytuł: "Budowa Modeli Żaglowców dla Początkujących"
autor: Cezary Ciesielski
i prawdopodobnie to:
tytuł: "Modelarstwo Szkutnicze"
autor: Jan Marczak
( nie umiem stwierdzic napewno bo brak jest strony tytółowej, a nie mam tej książki ze sobą)
Pozdrawiam
A skoro już do literatury przyszło to może panowie polecili by coś? bo u mnie z tym nietęgo niestety. w domu mam to:
tytuł: "Budowa Modeli Żaglowców dla Początkujących"
autor: Cezary Ciesielski
i prawdopodobnie to:
tytuł: "Modelarstwo Szkutnicze"
autor: Jan Marczak
( nie umiem stwierdzic napewno bo brak jest strony tytółowej, a nie mam tej książki ze sobą)
Pozdrawiam
- JurekBin
- Kontakt:
Robert, nie znam tego wydania co podałeś w linku... to jest powtórzone wydanie w miękkiej okładce i angielskie. To co miałem w ręku wyglądało inaczej, bo tak jak kiedyś niemiecka wersja miała inną okładkę... w kolorach biało, niebiesko, czerwonych no i miało twardą oprawę. Ja mam starsze angielskie wydanie.
Nie ma co, dowiem się dokładnie o rok wydania i cenę...
Handszpak - kupuj i kupuj .... to co masz, to że tak powiem na za długo się nie zda. Mondfeld ma mnóstwo rysunków, i właściwie na tym polega ta książka. Kilka innych o na przykład olinowaniu, wogóle nie ma tekstu pomijając wstęp...
Jurek
Nie ma co, dowiem się dokładnie o rok wydania i cenę...
Handszpak - kupuj i kupuj .... to co masz, to że tak powiem na za długo się nie zda. Mondfeld ma mnóstwo rysunków, i właściwie na tym polega ta książka. Kilka innych o na przykład olinowaniu, wogóle nie ma tekstu pomijając wstęp...
Jurek
- mirek
rczarnec napisał:
Robert oklask za tą informcję jak by była mozliwość to dałbym owację na stojąco
Post edytowany.....
Robert oklask za tą informcję jak by była mozliwość to dałbym owację na stojąco
Pozdrawiam Mirek Rybus
- Zbyszek
No ja też ją kupiłem za 68 zetów w empiku w tamtym roku.
Ale najważniejsze że mam, a tym że jest nowsze i poszeżone wydanie no to zostałem zaskoczony, bo znów trzeba będzie tłumaczyć na co mi ta książka jak już mam.B)
Ale najważniejsze że mam, a tym że jest nowsze i poszeżone wydanie no to zostałem zaskoczony, bo znów trzeba będzie tłumaczyć na co mi ta książka jak już mam.B)
Pozdrawiam!!!
-
- KID
Jurek, a może ty widziałeś to:
To jest z koleji ostatnia nowość i ma tylko lużny związek z poprzedniczką.

To jest z koleji ostatnia nowość i ma tylko lużny związek z poprzedniczką.

Pozdrawiam,
Krzysztof Duvnjak
Krzysztof Duvnjak
-
Wstyd się przyznać... nie posiadam tej pozycji ale dzięki rczarnec'kiemu mam nadzieję nabyć tą pozycję. Wielkie dzięki:)
Aqa
Aqa