witam:) :) :)
ponieważ model buduje na podstawie wycinanki więc po wycięciu okien (razem z futryną) miałem szablony które nakleiłem na tekture Następnie obciołem futrynę i miałem okno do dalszej obróbki Z grubej kliszy wyciołem wg szablonu "szybę"W dawnych czasach kupiłem kawałek towaru na welon i z tego robię ornamęty na szybie uprzednio czerniąc tuszem Po wyschnięciu tuszu naklejam większy kawałek na szybę za pomocą lakieru bezbarwnego a następnie obcinam nadmiar.Biorę pasek forniru lekko moczę i obkładam nim szablon okna.Po wyschnięciu zdejmuje z szablonu i wstawiam gotową szybę.Całość wstawiam w odpowiednie miejsce.Czy wyjaśnienie jest wyczerpujące? Jesli nie proszę pytać
pozdrawiam sławek
Czyli podsumowując: kawalek błony filmowej (rozumiem, że może być jakaś inna, byle sztywniejsza folia?) na to warstwa lakieru bezbarwnego, na to kawalek materiału delikatnego, tiulu czy tp. rozciągnięty i przyklejony do tego lakieru..?
Sławku mam prośbę: - czy mógłbyś podkręcić nieco zoom w swoim aparacie i trzasnąć fotkę ze zbliżeniem tych okienek ???
Może trochę nudzę :blush: ale chcialbym je dokładnie obejrzeć