SantaMaria'86/z biletów kolejowych/wg MM 4-5'76/waloryzacja
- oksal
O:SantaMaria / CMM w Gdańsku
Karol tu jest dużo planów między innymi szlup, no ale w pełnym wymiarz etrzeba sobie kupić. Jedynie można sobie pooglądac i powięszyć w programie graficznym to co jest widoczne
- safari28
Re: SantaMaria'86/z biletów kolejowych/wg MM 4-5'76/waloryza
Panie Karolu świetna robota super wyszło postarzenie, widzę że pan wzoruje się na tym co i ja, podobna budowa. Będę wzorował się na pana modelu
pozdrawiam
pozdrawiam
- Karrex
Re: SantaMaria'86 / Waloryzacja / Moja czarna perła
Moja czarna perła (nie mylić z Czarną Perłą
).
Rok tu nie zaglądałem, bo tak naprawdę niewiele się zmieniło, jedynie pobejcowałem poszycie bejcą spirytusową palisander, a poniżej linii wodnej lakierobejcą Simensa orzech - tym samym kolorem, którym nasycałem detale z kartonowych biletów. Po nałożeniu lakierobejcy wycierałem (wcierałem) szmatką.
Kolor na zdjęciach niestety nie oddaje rzeczywistego wyglądu, teraz burty są ciemne, nawet bardzo ciemne
.
Przy okazji zaprezentuję linki Andrzeja, 1,8 mm; 1,2 mm; 1,0 mm. Już je widzę w moich modelach

Rok tu nie zaglądałem, bo tak naprawdę niewiele się zmieniło, jedynie pobejcowałem poszycie bejcą spirytusową palisander, a poniżej linii wodnej lakierobejcą Simensa orzech - tym samym kolorem, którym nasycałem detale z kartonowych biletów. Po nałożeniu lakierobejcy wycierałem (wcierałem) szmatką.
Kolor na zdjęciach niestety nie oddaje rzeczywistego wyglądu, teraz burty są ciemne, nawet bardzo ciemne

Przy okazji zaprezentuję linki Andrzeja, 1,8 mm; 1,2 mm; 1,0 mm. Już je widzę w moich modelach

Pozdrawiam
Karol
W stoczni: Santa Maria, San Juan Bautista, Santisima Trinidad, L'Ambitieux
Pozłotnictwo

Karol
W stoczni: Santa Maria, San Juan Bautista, Santisima Trinidad, L'Ambitieux
Pozłotnictwo