Cześć
Siatki powinny być podwójne coś w kształcie litery U.Miedzy siatki wkładano zwinięte chamaki co dawało dodatkową osłonę przed kulami z muszkietów.
Pozdrawiam
paweł
Witaj Pawle. Znana mi jest forma tych relingów jednak zdecydowałem się na wersję uproszczoną, taki kompromis pomiędzy chęcią ich posiadania a możliwościami i umiejętnościami ich wykonania. Był więc to świadomy i celowy wybór. Niemniej dzięki za zainteresowanie.
Kolejna część moich zmagań z plątania linek na fregacie. Na chwilę obecną zakończyłem pracę na grotmaszcie. Niestety nie udało mi się zawiesić wszystkich żagli jakie planowałem. Nie było to możliwe z uwagi na brak możliwości przeciągnięcia koniecznego olinowania. Wyszło jak widać.
Kolejne piętra żagli:
I kilka innych widoczków:
Co by nie zostawiać wszystkiego na koniec troszkę porządku na rufie:
Nie bardzo rozumiem o co koledze chodzi. W poście wstawione są miniaturki zdjęć a po ich kliknięciu otwiera się okno z powiększonym plikiem, który notabene jest zmniejszony do rozmiarów ekranu 17". W orginale są one dużo większe. Widać na nich nie co więcej niż na zdjęciach "dużych" w poście. Tak to pomyślałem, nie wiem natomast jaki jest "normalny format" o którym mówisz.