Witam. Sporo ostatnio mówi sie o gretingu a na HMS Victory jest ich kilka wiec postanowilem sprobować jak sobie z nim poradzę.
Oto efekt - mój pierwszy drewniany greting w życiu. B)
Bardzo ładnie wyszedł ten greting
Skala (1:96) raczej nie pozwala na idealne zrobienie wielu detali.
Może napisz Adam coś więcej na ten temat bo jak sam widzisz Romek walczy już prawie tydzień z gretingami
Witam. Co do gretingów - ja buduję model w skali 1:72 wiec z niektórymi rzeczami jest łatwiej ale za to widac więcej szczegółów. Chciałem sprawdzić jak to jest zrobić greting z formiru 0,6 tak jak mowil Romek.
Pociąłem fornir na paseczki wyrównałem i włożyłem do Proxxona. Chyba udało mi sie powycinać grzebienie. Mówie chyba bo niestety dziś nie dam juz rady ich poskładac - dopadła mnie moja dolegliwość migrena. :(
Witam. Ostatnio nie miałem zbyt wiele czasu na budowę (sesja, remont łazienki i takie tam ;) ) ale zawsze troszkę przybyło.
Przykleiłem cześć burt i rufę.
Przez kilka najbliższych dni postaram się trochę podgonić bo za 2 tygodnie zaczynam remont kuchni :( :( :(
Prześledziłam Pana wątek od początku i muszę przyznać - im dalsze postępy w budowie tym Victory bardziej dech zapiera! :) Oby tak dalej! :)
Tylko mam małe pytanie - dlaczego Pan burty okleił papierem? Czy po szpachlówce tak zostanie, czy to tylko "okres przejściowy"?
Pozdrawiam
Paulina
W stoczni:
Holk Gdański(MM)
ORP Iskra - mikro flota :)