Czy redany podłużne były przyklejone? Czy na max. prędkości wysoka fala na dziobie, znika? Po zmianie środka ciężkości powinna być niższa. Wskazany lekki.
Redanów jeszcze nie ma. A jak środek ciężkości trochę pójdzie do tyłu to fala z przodu zapewne będzie mniejsza - też tak myślę. Jeszcze jedna sprawa jeżeli chodzi o doskonałość pływania: Kadłub jest w stanie surowym z nałożonym laminatem. Jeszcze nie wyszlifowany. Gdy powierzchnia będzie wyprowadzona i nałożony lakier, to myślę, że i poślizg też się zmieni.
Na filmiku już było widać, a teraz trochę dokładniej o pulpicie sterowniczym ukrytym w centralnym luku na nadbudówce. Oprócz załączania ręcznego niektóre funkcje będą uruchamiane z radia.
Wykonałem wszystkie włazy na pokładzie. największy i średni będą zdemontowalne. Pod największym ukryłem wszystkie włączniki (widoczne na wcześniejszych fotkach), zaś średni na nadbudówce będzie skrywał śrubę mocującą nadbudówkę do kadłuba.
Skończyłem również relingi:
Jutro będą malowane.
Nie mam pomysłu jak mocować nadbudówkę do kadłuba w tylnej jej części.
Do tylnej ścianki nadbudówki doklej ze wzmocnieniem szeroki haczyk. Nasuwając nadbudówkę bardziej pionowo na kołnierz i opuszczając przód nadb. haczyk wsuwa się pod pokład blokując.