Kapitan Poinc - budowa
- TUGER
Re: Kapitan Poinc - budowa
Dzięki za info. Póki co rozglądam się co i jak, stąd moje pytanie było. Wybiegam w przyszłość żeby potem wiedzieć co i jak.
- TUGER
Wycięte otwory na osprzęt.
Dziobowy
rufowy
został do wycięcia i obramowania środkowy. Póki co produkuje się maszt dziobowy i jego zamocowanie.
Fotki wieczorem.
Dziobowy
rufowy
został do wycięcia i obramowania środkowy. Póki co produkuje się maszt dziobowy i jego zamocowanie.
Fotki wieczorem.
- TUGER
Maszt dziobowy i jego zbrojenie
i zaczep rolki (mały i pracochłonny).
Robi się powoli drobnica a ja czekam na kilka gadżetów. Trochę idę na łatwiznę:))))
i zaczep rolki (mały i pracochłonny).
Robi się powoli drobnica a ja czekam na kilka gadżetów. Trochę idę na łatwiznę:))))
- TUGER
Dosżła pierwsza bryła nadbudówki, maszt główny z podstawą, łoże łodzi roboczej, fundament wciągarki kotwiczno-cumowniczej na dziobie oraz zrzutnie tratw ratunkowych.
- TUGER
Buda prawie w całości (bez sterówki i już sklejonych ale nie zamocowanych kominów i platformy między nimi) zdjęcia poprzednio i postawiona na pokładzie do przymiarki. Jutro dopasowywanie do krzywizny pokładu
- TUGER
Przymiarka po dopasowaniu do krzywizny pokładu obu nadbudówek. Naklejony polistyrenowy pokład dziobowy.
- TUGER
Niestety przerywam projekt i to co zrobiłem w tej relacji jest na sprzedaż razem z planami i zdjęciami jakie mam. Cena do uzgodnienia. Przeliczyłem się z wielkością i nawet nie mam go jak i czym ewentualnie wozić do pływania gdybym skończył. Muszę spłodzić coś mniejszego co zmieści się do samochodu.
- jeskom
to zacznij od nowa w nieco mniejszej skali
- TUGER
Raczej wrócam do moich stacjonarnych kartonówek.
pozdr
pozdr
- Piotr80
- Lokalizacja: {"name":"Polska Gdynia","desc":"","lat":"","lng":""}
TUGER pisze:Raczej wrócam do moich stacjonarnych kartonówek.
No to poszalałeś w R/C...
A już myślałem, że posłuchasz jeskoma, bo potencjał jak widać masz i aż się prosi, żebyś zabrał się za coś co dasz radę podnieść z wody własnymi rękoma Po cichu mam nadzieję, że jednak skorzystasz z opcji raczej ale tak dla R/C
Pozdr
Piotr