H 300 DANIEL

Relacje z budowy tych jednostek
Awatar użytkownika
Romanov

O:H 300 DANIEL

Post autor: Romanov »

Witam

udało mi sie okiełzać aprat w telefonie
i na chwile obecną wrzucam pierwsze fotki tego co robie :))

Wybaczcie mi za jakość ale mam nadzieje ze cos tam widac w miare czytelnie

W sumie to do sterówki podchodziłem 3 razy
tak jak widać na fotce
Obrazek
Pierwsza z lewej to jest na bazie orginalnej sterówki z laminatu
druga jest ta wlaściwą którą własnie robię, trzecia była ok ale brak cierpliwości (podsuszanie suszarką -to był głupi pomysł) spowodował ze troszke sie zdeformowała i straciła symetrie wiec zostawiłem sobie ja na pamiątkę (Do testów oklejania poszycia z nitami )

tutaj juz widac wiecej
Obrazek
Obrazek

otworu na drzwi jeszcze nie wycinałem zrobie to dopiero jak bede same drzwi robił.

osobiście nie jestem zadowolony z tych ram okiennych ale nie mam innego pomysłu

Pozdrawiam
DKM "Wodnik" www.rcmodel.com.pl
myszor

Post autor: myszor »

No to pięknie ! . Jak są zdjęcia to już to wygląda lepiej . Tak wiarygodnie ! Dojdziesz do wprawy . Koledzy Ci pomogą . Powodzenia .
Pozdrawiam . Andrzej :)

Drewno to surowiec , który od niepamiętnych czasów odgrywał wielką role w życiu człowieka , dlatego też powinno być traktowane z należytą atencją .
Awatar użytkownika
Andrzej1
Lokalizacja: {"name":"Polska Szczecin","desc":"","lat":"","lng":""}

Post autor: Andrzej1 »

Romanov napisał:
...
osobiście nie jestem zadowolony z tych ram okiennych ale nie mam innego pomysłu
Pozdrawiam

Pooglądaj relację Antośka : "Jeszcze jeden Halny".
Jest tam kopalnia pomysłów na każdą okazję - na Twoją też.
Ta kopalnia to kopalnia diamentów nie soli. Wszystkie rozwiązania perlą się sztuką inżynierską.
Naprawdę warto.
Z ukłonami
Andrzej Korycki
Awatar użytkownika
rychenko

Post autor: rychenko »

Romek wygląda to co zrobiłeś obiecująco to ze nie jesteś zadowolony to i dobrze bo najgorzej jak się popadnie w samo zachwyt zawsze można coś zrobić lepiej , najważniejsze ze kleisz i z każdym nowym detalem będzie coraz lepiej , a co do Andrzeja sugestii to warto na pewno podpatrywać takich gości jak Antosiek ,Grzegorz75 , i wielu innych na tym forum, ja w każdym razie tak robie i uczę się za każdym razem czegoś co wykorzystuje .
Pozdrawiam Ryszard
Awatar użytkownika
Romanov

Romanov napisał:

W miedzy czasie udało mi się ustalić ze w Szczecinie znajduje sie holownik z serii H 300 "DANIEL" który jest sprawny i stoi przy nabrzeżu. Udalo mi sie ustalić kto jest "wlascicielem użytkownikiem" tego holownika i postanowiłem napisać do nich z prośba o udostępnienie dokumentacji fotograficznej, i otrzymalem odpowiedz ze nie bedzie z tym problemu. Dzisiaj otrzymałem telefon z tej firmy ze zdjęcia zostały wykonane i wysłane do mnie poczta. Tak wiec lada dzien bede mial sporą ilość zdjęć i mam również zgodę na publikacje w sieci tych fotek. Tak wiec jak tylko dotrą do mnie fotki to postaram sie udostępnić dla Was.

Pozdrawiam

Zgodnie z tym co napisałem wcześniej obiecałem i słowa dotrzymuję.
Dzisiaj dotarły do mnie juz zdjęcia i przyznam sie że jestem pod wrażeniem.
Wykonane czysto i profesjonalnie.
W tym miejscu chciałbym podziekować firmie "WULKAN" za pomoc i udostępnienie dokumentacji która pozwoli na dokladne odwzorowanie modelu. Mam cichą nadzieje że fotografie się przydadzą budowniczym i przyszłym budowniczym tego pięknego Holownika.

poniżej zamieszczam kilka próbek tych zdjęć a pozostałe są dostępne pod tym linkiem

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Pozdrawiam
Roman
Awatar użytkownika
Romanov

A wiec postanowione opieram sie dokladnie na dokumentacji foto i nanosze wszystkie zmiany jakie dotyczą H300 Daniel.

Na pierwszy plan poleci sterówka gdzie bede musiał przerobić miejsca na swiatła pozycyjne. Stare są zaspawane i dołożone nowe korytka i tam umieszczone swiatła.

Poniżej zamieszczam fotke ( co prawda mało widoczne szczegóły) komina i mojej wariacji na temat poszycia nitowanego. Zobaczymy jak pomalujemy jak to bedzie widoczne. jesli okaże sie ze bedzie to ciekawe a tak sie zapowiada to sterówka tez bedzie z poszyciem nitowanym
.
Obrazek
Awatar użytkownika
Slawek Kromer

Post autor: Slawek Kromer »

witam
chciałem pooglądać fotki z oryginału a widzę tylko jakieś cyferki Czy to tylko jest tak u mnie?
Awatar użytkownika
Romanov

Sławek Kromer napisał:
witam
chciałem pooglądać fotki z oryginału a widzę tylko jakieś cyferki Czy to tylko jest tak u mnie?

U mnie link działa przed chwilą sprawdziłem.

Pliki spakowane sa przy pomocy Winrar. W sieci jest wersja 30 dniowa wiec mysle ze nie bedzie problemu ale postaram sie jutro wrzucic zipem zkompresowane

Pozdrawiam Roman
Awatar użytkownika
Kon_Bar

Post autor: Kon_Bar »

Sławek Kromer napisał:
witam

Sławku,
zapewne po prostu kliknąłeś link w przeglądarce. Zapisz element docelowy na dysku lokalnym, a potem 'potraktuj" go np wspomnianym WinRAR'em - po rozpakowaniu ujrzysz ponad 100 zdjęć :)
Awatar użytkownika
ryszardw

Post autor: ryszardw »

Dokumentacja foto rewelacyjna.Trochę śnieg zakłóca .Teraz wszystko w Twoich rękach.R.
ODPOWIEDZ