Witam Wykorzystując wenę do modelowania jaką ostatnio mam zrobiłem kolejny element tym razem Radar i jego kolumnę, trochę wycinania ,lutowania ,klejenia i na koniec „miziania”
Cudnie Rysiu. Widze że coraz lepiej Ci to wszystko wychodzi. No jak utrymasz ten poziom dalej to bedziesz mogl wrescie wejsc klase wyzej w modelarstwie i narescie zabrac sie za budowe zaglowcow. Nie obawiaj sie pomozemy Ci znalesc sie w gronie arystokracji modelarstwa:-)
Pozdrawiam . Andrzej :)
Drewno to surowiec , który od niepamiętnych czasów odgrywał wielką role w życiu człowieka , dlatego też powinno być traktowane z należytą atencją .
Witam Myszorku do tej „arystokracji” to mi daleko i pod względem umiejętności i daleko pod względem upodobań co do modeli , póki co pozostanę przy blaszanych „brzydalach”, ale dzięki za ewentualna pomoc jeśli będę takowej potrzebował
Witam Przybył kolejny element na Strażaku Nawiewnik Dziobowy , po raz pierwszy wykorzystałem do pracy mój nowy nabytek tokarkę , a tak mi to wyszło. musiałem zrobić mały up grade zapomniałem "najważniejszego" tabliczkę znamionową
Załączniki
Ostatnio zmieniony 05 mar 2013, 20:57 przez rychenko, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam To że polistyren ładnie się obrabia nie muszę nikomu mówić kto kiedy kolwiek korzystał z tego materiału do budowy modelu , tym razem byłem zmuszony sięgnąć po ten materiał także do wytoczenia Boji , mosiądz byłby stanowczo za ciężki jak na taki element , skleiłem klejem CA kilka pasków polistyrenu , podczas toczenia obroty muszą być stosunkowo niskie aby nie tworzył się „spiek” na styku noża , polistyren jak widać doskonale daje się toczyć a powierzchnia jest gładka .