"STRAŻAK-3"

Relacje z budowy tych jednostek
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
rychenko

Re: "STRAŻAK-3"

Post autor: rychenko »

Witam
Z tego pieszczenia Andrzeju to dopiero zobaczymy co wyjdzie bo pomalowanie kadłuba na zewnętrz to nie taki problem ale jak sobie pomyślę ile będzie oklejania maskowania nadburcia od wewnątrz to już mi się odechciewa , no i znów mam dylemat co pierwsze malować czy pokład czy nadburcie ?Myślę ze lepszym rozwiązaniem jest pomalowanie pokładu w pierwszej kolejności bo łatwiej będzie je później obkleić.
Pozdrawiam Ryszard
Awatar użytkownika
ryszardw

Post autor: ryszardw »

W pięknej scenerii prezentujesz model.Urocza sadzawka w której pewnie będzie wodowany.Romantyczna ławeczka na której i tak nie masz czasu posiedzieć.R
Awatar użytkownika
rychenko

Witam
Czekając na taśmę maskująca do malowania kadłuba , dziś zrobiłem nawiewnik rufowy, kawałek odpowiedniej średnicy rurki polistyrenowej , spienione PCV i siatka foto trawiona , na koniec zabawiłem się w dentystę i korzystając z frezu dentystycznego wyżłobiłem wnętrze nawiewnika co by wyglądało bardziej naturalnie niźli siatka miała by przylegać to płaskiej nie wydrążonej powierzchni , całość na razie pomalowana oczywiście :lol: Praimerem Firmy MOTIP.
Załączniki
Dsc_0014.jpg
Dsc_0012.jpg
Dsc_0007.jpg
Dsc_0009.jpg
Pozdrawiam Ryszard
Awatar użytkownika
jeskom

Post autor: jeskom »

cudo rychenko...poprostu cudo :D heh
Awatar użytkownika
Kazek

Post autor: Kazek »

Rysio prześliczna słuchawka do prysznica tylko kurna gdzie ty kabinę prysznicową tam zamontujesz :lol: no ale wykonanie mistrzostwo świata .
Pozdrawiam Kazik :)
Awatar użytkownika
rychenko

Witam
Kolejne małe duperele Właz pokładowy ,pomalowany takim kolorem jaki będzie pokład akryl w stosunku 60/40 nie wiem czy nie jest za bardzo matowy :?:
Załączniki
Dsc_0021.jpg
Dsc_0015.jpg
Pozdrawiam Ryszard
Awatar użytkownika
jeskom

Post autor: jeskom »

włazy pierwsza klasa :D ...kurcze chyba forum zmienię bo się tu jakiejś choroby dorobię z zazdrości o jakość wykonania elementów.

odnośnie farby to mnie się wydaje że proporcja jest ok., przynajmniej kolor ładniejszy niż tu:

http://www.kartonwork.pl/forum/viewtopic.php?p=214284
Awatar użytkownika
rychenko

Witam
Kolejne drobne detale przybyły klapy bakist na sprzęt P.Poż znajdujące się po obu bokach nadbudówki rufowej .
Załączniki
Dsc_0052.jpg
Dsc_0069.jpg
Dsc_0080.jpg
Dsc_0072.jpg
Pozdrawiam Ryszard
Awatar użytkownika
rychenko

Witam
Dziś korzystając z deszczowej pogody zabrałem się za malowanie kadłuba w taką pogodę przynajmniej żadne insekty i inne latające babole nie przyklejają się do świeżej farby, obyło się bez żadnych niespodzianek i teraz tylko trzeba poczekać kilka dni aby farba dobrze wyschła ( usiadła) co będzie można obkleić taśmą maskującą i położyć kolejny kolor ponad linie wodną , przestrzegam każdego co jest niecierpliwy aby właśnie odczekał kilka dni bo farba wydaje się być sucha po kilku godzinach ale naklejenie taśmy skutkuje nie przyjemnymi efektami. Zdjęcia były zrobione zaraz po siknięciu ostatniej 3 warstwy i farba wydaje się być bardzo świecąca ale z czasem nieco się zmatuje , kolor to RAL 3011.
Załączniki
Dsc_0032.jpg
Dsc_333.jpg
Pozdrawiam Ryszard
Awatar użytkownika
Romanov

Post autor: Romanov »

O żesz Ty !!
Świeci się jak psu jajca.
Ale fajnie to wygląda gratuluję :)
DKM "Wodnik" www.rcmodel.com.pl