Ośmieliłem się zawracać głowę Państwu w innym wątku - a przecież każdy powinien znać swoje miejsce.
A więc tak ( nie powinno się zaczynać zdania od więc ) więc zrezygnowałem z robienia płatów sterów
z laminatu. Te na kiosku już zrobione - może wykorzystam. Nabyłem trochę odpadków PCV i wykonałem stery głębokości ( no 1/2 sterów ). A patrząc na robotę, która pozostała do zrobienia przy wykonaniu z laminatu, to jest połowa. Płaty sterów sklejałem ze sklejki 0.6 mm rysując warstwice na sklejce i klejąc to do kupy ( każdą połówkę osobno ). Następnie skręciłem połówki razem śrubami M2 i obrabiałem tak aby otrzymać wymagany kształt. Po rozkręceniu należałoby dziury zaszpachlować, całość pomalować wypolerować zaimpregnować, zalaminować formę i tak dalej.
Wziąłem więc płytę 10mm z PCV i w ciągu jednego wieczoru uczyniłem za pomocą papieru ściernego
i pilnika pierwszą część. Jeszcze nie jest gotowa, ale w naturze wygląda lepiej niż na zdjęciu.
Z formą byłyby kłopoty ze względu na kształt detalu.
Kadłub się wygładza, aby można było go nawoskować by moja frezarka posuwała się gładko po obu płaszczyznach.
Frezarka (duże słowo) prawie gotowa.
Z ukłonami
Andrzej Korycki