Witam
tak się składa że mogę mieć w wakacje gościa który zapewne będzie chciał popływać jakimś modelem.Orkana nie zrobie na tyle aby popływać więc poszperałem w zasobach i robie Bałtyka.Będzie mniejszy jak w planach bo tylko 70cm (w planach 1m) ale mam na taki materiał.Wręgi to sklejka 4mm a poszycie 0.8mm
wygląd wnętrza
ze starych dziejów pamiętam że był kłopot z rufą przy płynięciu na wstecznym woda wchodziła na pokład więc wprowadziłem małą zmiane(zmniejszyłem kąt nachylenia)
model pryśnięty podkładem
cdn
sławek
BAŁTYK-model na lato
-
Re: BAŁTYK-model na lato
to jutro już na wodę?
Żartowałem. Bałtyk to jak wicherek wśród samolotów.

Żartowałem. Bałtyk to jak wicherek wśród samolotów.
Pozdrawiam - PiotrB
- futaba
- Kontakt:
Wicherków zbudowano chyba trochę więcej, ja też miałem swojego wielkości 25, a do Bałtyka jakoś się nie mogę przekonać 

Pozdrawiam
Grzegorz Jermołaj
Pływające i latające RC.
Grzegorz Jermołaj
Pływające i latające RC.
- Slawek Kromer
witam
była ładna pogoda można prysnąć kadłub.Ze względu że malowałem nitro(trzeba wypaprać stare farby)robiłem to w ogrodzie wyszło nie tak najgorzej.Fotki będą jutro
Piotrek jeszcze nie mam wklejonej podstawy pod serwo do steru ale na wodzie już był i mieli ładnie
sławek
była ładna pogoda można prysnąć kadłub.Ze względu że malowałem nitro(trzeba wypaprać stare farby)robiłem to w ogrodzie wyszło nie tak najgorzej.Fotki będą jutro
Piotrek jeszcze nie mam wklejonej podstawy pod serwo do steru ale na wodzie już był i mieli ładnie
sławek
- Slawek Kromer
witam
obiecane fotki
naszykowane przednie zapięcie nadbudówki
po objedzie malowanie pokładu i dalsza zabawa z modelem
pozdrawiam sławek
obiecane fotki
naszykowane przednie zapięcie nadbudówki
po objedzie malowanie pokładu i dalsza zabawa z modelem
pozdrawiam sławek
- jeskom
Widze że nie zastosowałeś kardanu na wał. Sprawdziłeś czy nie ma bicia podczas pracy silnika?..bo czasami takie wibracje mogą spowodować pęknięcia spoiwa: wał-kadłub
- Slawek Kromer
bez urazy- z teori to wiesz czy z praktyki
a myślisz że to jest mój pierwszy model i nie sprawdzam oczywistych rzeczy?
a myślisz że to jest mój pierwszy model i nie sprawdzam oczywistych rzeczy?
- rychenko
Sławku kiedy Ty to wszystko robisz? Dopiero co zrobiłeś kadłub i cześć nadbudówek do poprzedniego modelu a tu proszę już masz gotowy kadłub Bałtyka
PS. Jeskom dobrze patrz !!! kardana nie ma Sławek ale o ile dobrze widzę jest tam „giętkie” połączenie silnika z wałem
PS. Jeskom dobrze patrz !!! kardana nie ma Sławek ale o ile dobrze widzę jest tam „giętkie” połączenie silnika z wałem
Pozdrawiam Ryszard
- mirek
jeskom pisze:Widze że nie zastosowałeś kardanu na wał. Sprawdziłeś czy nie ma bicia podczas pracy silnika?..bo czasami takie wibracje mogą spowodować pęknięcia spoiwa: wał-kadłub
Nie chcę wkładać kija w mrowisko ale powiem tylko tyle :
Sławek zajmuje się modelarstwem dłużej niż Ty żyjesz , to raz.
A dwa : Sławek zrobił więcej modeli niż Ty zjadłeś makaronu w swoim życiu

Pozdrawiam Mirek Rybus
- Slawek Kromer
Ryszard czasu to mi nie brakuje(bo jestem na emeryturze) tylko nie zawsze mi się chce robić.Dobrze wypatrzyłeś połączenie wał-silnik jest elastyczne i nie potrzeba kardana .A tak na serjo to dajcie spokój chciał się wykazać swoją wiedzą a nie praktykom ja to rozumie