Wielki Galeon RC
- Marek133
Wielki Galeon RC
Przybyłem znów na pokład Kogi by dzielić się z Wami moimi postępami podczas budowy Wielkiego Galeonu, jak se go roboczo i skromnie nazwałem. Docelowo ma to być okręt żaglowy RC, ale ze śrubą napędową :) Żagle naturalnie, jak przystało na okręt żaglowy też będą, ale głównie jako ozdoba. Robię projekt, niebawem będę skalował wręgi. Okręt ma mieć około 230 cm długości, 200 cm wysokości, (od kilu do flagsztoku grotmasztu licząc). Napędzany będzie silnikiem elektrycznym 120 W z pompy wodnej od Żuka. Zasilanie to 4 akumlatory 12 V, jeszcze nie wiem ile amperogodzin. Silnik steru to silnik 60 watowy od wycieraczek z jakiegoś samochodu. Przekładnia steru pasowa. Okręt będzie uzbrojony w armaty wytoczone ze stali i odpalane zdalnie za pomocą drutu oporowego. Rozwiązania takie już stosowałem i się sprawdza. Mam nadzieję, że nie przynudziłem i nie sprawiam wrażenia chorego megalomana:) Pozdrawiam serdecznie i do następnego wpisu. Zostawię adres swojej strony www na wypadek jakby ktoś chciał zobaczyć moje inne okręty. www.stoczniamarka.pl
- GrzesiekD
O:Wielki Galeon RC
Choć jestem zwolennikiem modeli redukcyjnych (mniej lub bardziej wiernie odtworzonych) to muszę przyznać, że widok Twoich modeli na wodzie robi wrażenie!!! Czekam na postępy prac
pozdrawiam
Grzegorz
pozdrawiam
Grzegorz
Pozdrawiam
Grzesiek
Człowiek sam sobie nakłada ograniczenia.
Grzesiek
Człowiek sam sobie nakłada ograniczenia.
- Marek133
O:Wielki Galeon RC
Powiem nieskromnie, ze fotki nie oddają tego, jak to wygląda w realu. Refleksy świetlne, ten chlupot wody o burtę, kołysanie i kieliszek wódki w cieniu nad jeziorem :) Dzięki za wyraz uznania. Pozdrawiam