Witam Kogowiczów,
dziś do mnie dotarła wiadomość o śmierci naszego Kolegi Andrzeja Koryckiego. Zmarł dziś przed południem, zmogła Go nieuleczalna choroba.
Był dla nas przez wiele lat doradcą w wielu skomplikowanych sprawach, z jakimi się borykaliśmy w swoich modelarskich pracach. Jego dokładne, klarowne i logiczne wyjaśnienia wielu zagadnień często były przedstawiane dowcipnie i zawsze w bardzo kulturalny sposób. Sam nie nazywał się modelarzem, choć to, co zbudował, wielu modelarzom, nie tylko z naszego forum, pewnie by się nie udało. Wiele się od niego dowiedzieliśmy. Będzie nam Go brakowało.
Z żalem Was o tym zawiadamiam
Wojciech Łączyński
Kolega Andrzej
- Siberian
Re: Kolega Andrzej
To bardzo zła wiadomość. Miałem przyjemność poznać Andrzeja osobiście. Świetny gość.
Bardzo duża strata.
Bardzo duża strata.
Pozdrawiam, Wojtek.
- Borek
- Lokalizacja: {"name":"Polska Wroc\u0142aw","desc":"","lat":"","lng":""}
Bardzo smutna wiadomość. Jako, że również poznałem Andrzeja osobiście wiem jaki był z niego sympatyczny i pomocny w wielu kwestiach człowiek. Kolejna wielka strata dla naszej kogowej społeczności.
Pozdrawiam serdecznie Piotr
- radek
- Lokalizacja: {"name":"Warszawa","desc":"Warszawa,wojew\u00f3dztwo mazowieckie,Polska,pl","lat":"52.2319581","lng":"21.0067249&quo
- Kontakt:
Nawet nie będę pisać jak mi przykro bo nie potrafię tego opisać. Jego recytowane z głowy wiersze, zmagania z Lalą i spotkania na zjazdach kogowych zostaną we mnie na zawsze.
Mieszkał w Szczecinie. Czy wiadomo już kiedy będzie pogrzeb? Czy jest ktoś na Kodze kto mógłby położyć wiązankę od Kogi na pogrzebie?
Mieszkał w Szczecinie. Czy wiadomo już kiedy będzie pogrzeb? Czy jest ktoś na Kodze kto mógłby położyć wiązankę od Kogi na pogrzebie?
Radosław Kubera
Koga Portal
Koga Portal
- taganc
Przykra wiadomość, żadne słowa nie wyrażą żalu. Będzie brakować Jego wiedzy i poczucia humoru.
Spoczywaj w pokoju przyjacielu.
Spoczywaj w pokoju przyjacielu.
Pozdrawiam Tadeusz
- Artek
Przykra wiadomość.
Nie miałem okazji poznać osobiście, ale jego posty, nawet te żartobliwe budziły szacunek.
Wielka strata dla Kogi.
Wyrazy współczucia dla bliskich. Dla wszystkich którym był bliski.
Spoczywaj w pokoju.
Artur.
Nie miałem okazji poznać osobiście, ale jego posty, nawet te żartobliwe budziły szacunek.
Wielka strata dla Kogi.
Wyrazy współczucia dla bliskich. Dla wszystkich którym był bliski.
Spoczywaj w pokoju.
Artur.
- Mirek77
Andrzeja spotkałem tylko raz, na zjeździe Kogi, ale od pierwszej chwili dał się lubić. Swietny facet z ogromnym poczuciem humoru. Będzie Go brakowało pośród nas.
- mati
- Lokalizacja: {"name":"","desc":"Sosnowiec,G\u00f3rno\u015bl\u0105sko-Zag\u0142\u0119biowska Metropolia,wojew\u00f3dztwo \u015bl\u0105skie,Polska,pl","lat":"50.2780834&am
Oj wiele pozytywnych wspomnien pozostanie po Andrzeju.
Bawil i uczyl na Zjazdach Kogi. Jego posty czytalo sie zawsze z zaciekawieniem i bardzo czesto z usmiechem na twarzy.
Bedzie Nam Cie brakowalo Kolego!
Moj model ma 2 wytoczone lufy przez Andrzeja i patrzac na nie bedzie milo go wspominac.
Bawil i uczyl na Zjazdach Kogi. Jego posty czytalo sie zawsze z zaciekawieniem i bardzo czesto z usmiechem na twarzy.
Bedzie Nam Cie brakowalo Kolego!
Moj model ma 2 wytoczone lufy przez Andrzeja i patrzac na nie bedzie milo go wspominac.
The world is yours...
- Sailor1951
W razie, gdyby ktoś był zainteresowany; pogrzeb odbędzie się we wtorek, godz.14.00. na cmentarzu Centralnym w Szczecinie.
- Hadżi
- Lokalizacja: {"name":"Polska k\/Olkusza","desc":"","lat":"","lng":""}
Nie było mi dane poznać osobiście Andezeja1. Kiedy byłem na zjeździe on już borykał się z chorobą. Zawsze darzyłem go ogromnym szacunkiem.
"Hadżi"
"Hadżi"
Na pochylni strajk zakończony: ok. podwod. SIEWIERJANKA, budowa wznowiona.
Nie ma rzeczy niemożliwych, są trudne lub b.trudne.
Myślenie nie boli. Gdyby głupota bolała to nie jeden z bólu by wył.
Nie ma rzeczy niemożliwych, są trudne lub b.trudne.
Myślenie nie boli. Gdyby głupota bolała to nie jeden z bólu by wył.