Nowy Projekt Grupowy - pytanie

Ustalenia, wymiana poglądów itp.
Awatar użytkownika
radek
Lokalizacja: {"name":"Warszawa","desc":"Warszawa,wojew\u00f3dztwo mazowieckie,Polska,pl","lat":"52.2319581","lng":"21.0067249&quo
Kontakt:

Odp:Re:Nowy Projekt Grupowy - pytanie

Post autor: radek »

Dziadek napisał:
Prośba do Admina o uruchomienie oddzielnej rubryki jak Wirtualna Modelarnia o tytule "PORADNIK" i wtedy otwieramy poszczególne posty jak w K&M z podziałem na rozdziały to bardzo ułatwi dotarcie do potrzebnych materiałów

Tak jest Panie Bosmanie, dziś wieczorkiem to zrobię. Przepraszam za brak kontaktu na Priv, bo jeszcze musiałem troszkę przy stronie podłubać - po przeniesieniu nas na nowy serwer. Mam nadzieję, że aktualny wygląd forum wszystkim odpowiada, no i ruszamy z projektem. Mnie można dopisac do historii żaglowców. To lubię ;)
Pozdrawiam z uśmiechem
Radosław Kubera
Koga Portal
langustier

Post autor: langustier »

Witam
Radku jak rozumiem całość tej wirtualnej publikacji dotyczyla będzie tylko i wyłącznie modeli redukcyjnych, bez wersji redukcyjnych RC.
Pozdrawiam
Michał Daranowski
Dziadek

Post autor: Dziadek »

Michale, odzywam się w zastępstwie, ale pomyslałem sobie że w pierwszej fazie potrzeba nam czegoś co pozwoli na zbudowanie modelu, dopiero potem wszelkie RadioCuda (to nie złośliwe) chyba, że od razu zaczniesz jakieś opowieści na ten temat snuć. Ja na razie na ten temat milczę. Pozdrawiam bardzo mocno
Wietrzny Bosman
langustier

Witam
Dzięki za szybką reakcję. Wiesz te Radio Cuda faktycznie narzucają pewne wieksze klopoty bo powinny pływać i to jak najlepiej. Główny kłopot to niestety woda i dlatego trzeba troche więcej przemyśleć jak i z czego zrobić model, bo 'mechanika" mimo pozornych kłopotów jest do przeskoczenia.
Robię aktualnie takiego technologicznego "łamańca", jak będzie trochę bliżej końca to dam znać.
Pozdrawiam
Michał
Dziadek

Michale, wiem bo kiedyą "bawiłem " się RC, narazie mi przeszło. Nie wiem czy do końca? Pozdrowionka. Jakbyś jednak na któryś temat mógł odzielić się swoją wiedzą (a masz ją niemałą) byłby tylko z tego pożytek i wdzięczność nie tylko moja.
Wietrzny Bosman
Awatar użytkownika
radek
Lokalizacja: {"name":"Warszawa","desc":"Warszawa,wojew\u00f3dztwo mazowieckie,Polska,pl","lat":"52.2319581","lng":"21.0067249&quo
Kontakt:

Post autor: radek »

Witaj Michale.
Bardzo się cieszę, że jesteś na Forum. Myślę, ze możemy dołożyć też coś o RC, natomiast w tej materii to z tych co znam, to Ty wiesz najwięcej ;-) Jeżeli masz jakieś sugestie, jezeli byś chciał wspomóc projekt - dlaczego nie dołożyć i części RC? ostatnio zresztą rozmawiałem z Jarkiem, czy nie zrobić kącika RC, na początku proponuję nowe forum, a potem w artykułach, w dziale modelarni nową kategorię. Pytanie tylko, czy to jest potrzebne? Proszę o odpowiedzi na ten temat na oddzielnym wątku w HydePark, żeby ten wątek nie zbaczał z tematu:
Czy potrzebne oddzielne forum o RC

P.S. Mijamy się strasznie. Nie spotkaliśmy się w Poznaniu, byłeś też na targach żeglarkich w Łodzi(widziałem Cię na zdjęciach kolegi co tam był :D). Jakoś nam nie po drodze. Więc pozdrawiam cię TU
Radosław Kubera
Koga Portal
langustier

Witam
Faktycznie jakoś ostatni sie mijamy. Nie mogłem byc na Festiwalu w Łodzi bo sędziowałem w tym czasie zawody "Małego Modelarza' w W-wie. A tak swoją drogą to jest chyba już regułą, że pokrywają sie terminy imprez. A o Festiwalu Modelarstwa poza netem była absolutna cisza [ może inaczej było w Łodzi].
Moze pomyślimy o spotkaniu szkutników "gdzieś w Polsce" ?
Pozdrawiam
Dziadek

Rety!!! ale mnie wywyższyłeś, ale przy okazji zabrałeś mi stopień bosmana i portrecik. Porterecik przywróciłem, ale stopień bosmana tylko w innych postach (trudno). Generalnie fajnie zaczyna się dziać - Michała też warto ożenić z RC - stajemy się mocni.
A pozatym proszę wszystkich mających coś do powiedzenia do przesyłaniu materiałów do PORADNIKA - aby nie stało się to pustą propozxycją
Pozdrawiam
Wietrzny Bosman
Awatar użytkownika
krzysztof

Post autor: krzysztof »

Nie za bardzo rozumiem jak ma wyglądać przesyłanie propozycji. Po pierwsze gdzie. W watku może się większość rzeczy nie zmieścić. Czy to mają być oderwane elementy np tylko skany, czy rysunki. Czy wiadomość ma spełniać jakąś formę - opracowanie, artykuł. Czy wszyscy zabierają się za wszystko, czy kierujący będzie rozdzielał zadania chętnym, jaki długi czas przewiduje na opracowanie ewentualnego zleconego tematu, kto będzie układał zebrane wiadomości w zgrabne rozdziały.
Czekamy na sprecyzowanie oczekiwań przez Moderatora poradnika.
Krzysztof
pozdrawiam Krzysztof

krzysztof.t.wasilewski@wp.pl
ODPOWIEDZ