Prestiżowa impreza szkutnicza w Polsce

Tu mozna narzekać i pisać o sprawach nie związanych z tematami forów
Awatar użytkownika
radek
Lokalizacja: {"name":"Warszawa","desc":"Warszawa,wojew\u00f3dztwo mazowieckie,Polska,pl","lat":"52.2319581","lng":"21.0067249&quo
Kontakt:

Odp:Prestiżowa impreza szkutnicza w Polsce

Post autor: radek »

Sylwek,
Nie jestem malkontentem i również ciszę się, że taka inicjatywa się rodzi. Raczej bałem się, że wszyscy nabiorą wody w usta i zapanuje cisza :D Ale widać że mała prowokacja się powiodła. Jeżeli coś z tego wyjdzie całym sercem będziemy promować taką imprezę na łamach Kogi.
Radosław Kubera
Koga Portal
Awatar użytkownika
maciejza

Post autor: maciejza »

MODELARSTWO OKRĘTOWE napisał:
Nie żal Wam trochę że plastikowcy (Bytom, Ostrów), a zwłaszcza kartonowcy (Porąbka, Wschowa) mają swoje prestizowe imprezy, a Wy nie ?

hehe nie, mi nie żal :)

co oznacza prestizowa impreza?

czy prestizową imprezą byly tez szumne Targi i Wystawa Modelarstwa w Gdańsku?

radek napisał:
Raczej bałem się, że wszyscy nabiorą wody w usta i zapanuje cisza :D Ale widać że mała prowokacja się powiodła.

tylko zeby poszla w tym kierunku, w którym oczekujesz ;)
Awatar użytkownika
ataman

Post autor: ataman »

Rychu napisał:
chętnie bym takie cos poczytał po polsku jak takie cosik istnieje ale tylko i wyłacznie rególamin średniowiecznych okrętów hollowniki jachty pancerniki mnie nieinteresują a może to jest jakis ogólnikowy rególamin w każdym bądz razie chętnie bym poczytał :)
Serdecznie pozdrawiam

Pozirej se tu: http://www.promodel.pop.pl/c_nawiga/pliki/1.pdf
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
radek
Lokalizacja: {"name":"Warszawa","desc":"Warszawa,wojew\u00f3dztwo mazowieckie,Polska,pl","lat":"52.2319581","lng":"21.0067249&quo
Kontakt:

Post autor: radek »

maciejza napisał:
tylko zeby poszla w tym kierunku, w którym oczekujesz ;)

Oj maciejza, nie wiem czy jesteś klaunem szydercą czy mistrzem ostrej riposty :evil: Sam masz modele i myślę że w takiej imprezie byś wziął (może chciałbyś wziąć) udział. A co do tego czy to jest szumne czy nie - to i tak odnosze wrażenie że coś w modelarstwie zaczyna się dziać. Również dzięki MO i wcale nie ma dla mnie znaczenia czy robi to komercyjnie czy nie. Jeżeli komercyjnie to tym lepiej bo ma szansę kontynuacji. Jesteśmy grupą zapaleńców, która dzięki tylko takim podmiotom może promować własne idee. Gdańsk - Poznań. Czy tylko Łódź się liczy? Cieszmy się, że ktoś chce coś takiego robić.

Pozdrawiam,
Radek.
Radosław Kubera
Koga Portal
Awatar użytkownika
mirek

Post autor: mirek »

radek napisał:
Jesteśmy grupą zapaleńców, która dzięki tylko takim podmiotom może promować własne idee. Gdańsk - Poznań. Czy tylko Łódź się liczy? Cieszmy się, że ktoś chce coś takiego robić.

Dla mnie nie jest to istotne gdzie odbywa się impreza modelarska (Kogi pod patronatem MO))
istotne jest to , że moge się spotkać na żywo z kolegami z którymi zmam sie tylki z Kogi
Takie małe kameralne spotkanko miało miejsce po raz pierwszy w Łodzi potem juz w większym gronie spotkalismy sie w Gdańsku a teraz spotkamy sie w Poznaniu. Fakt , ze nie bylo wystawy , modeli ale myślę , że i na to przyjdzie pora.
Własnie takie spotkania owocują np. Propozycją MO ankiety i potem próba publikacji planów
Każde takie spotkanie a przy okazji wystawa - konkurs na pewno wiele wniesie na nasze forum .
Pozdrawiam Mirek Rybus
Awatar użytkownika
MODELARSTWO OKRĘTOWE

Post autor: MODELARSTWO OKRĘTOWE »

radku: dzięki za prowokacje, podziałała ;)

Żeby uciąć spekulacje, nie chodzi mi o Łódź (tu nie było NAVIGI i nie ma) ani o Poznań czy Gdańsk.
Na razie nie chcę zdradzić miejsca, bo jak nie wyjdą tam to będę rozmawiał z innym miejscem. Generalnie po roku działalności w "branży" mam pewne możliwości zrobienia imprezy. Są ośrodki modelarskie w Polsce, które jeśli znajdą się chętni to taki konkurs zorganizują albo dołączą do istniejącego. Tylko muszą być chętni modelarze. Bo zaczyna robić się w Polsce tak, że imprezy są ale zaczyna brakować modeli :(

Mam nadzieję, że do spotkania w Poznaniu (będę tam) będę wiedział już konkretnie gdzie i kiedy. I wtedy wszystko obgadamy. Ja nie wyobrażam sobie zrobienia takiego konkursu bez Kogi. Myślę, że wspólnie MO z Kogą może zrobić ekstra impreze szkutniczą.
Tylko najważniejsze jest pytanie: CZY MAMY DLA KOGO TO ROBIć ???
Awatar użytkownika
mirek

Post autor: mirek »

MODELARSTWO OKRĘTOWE napisał:
Ja nie wyobrażam sobie zrobienia takiego konkursu bez Kogi. Myślę, że wspólnie MO z Kogą może zrobić ekstra impreze szkutniczą.
Tylko najważniejsze jest pytanie: CZY MAMY DLA KOGO TO ROBIć ???

Myślę, że do takiej imprezy w przyszłym roku dojdzie, a czy będą chętni zobaczymy!!!
Ja na pewno w takiej imprezie wezmę udział (o ile zdrowie pozwoli).
Czytając posty to i Ataman też wyraził chęć wzięcia udziału w spotkaniu.
Sławek również z tego, co się orientuję weźmie udział.
A czy będzie nas więcej? No to już tylko zależy od kolegów.
Uważam , że takie spotkania są bardzo potrzebne a , że przy okazji zrobimy konkurs to będzie przyjemne z pożytecznym
Pozdrawiam Mirek Rybus
Awatar użytkownika
JurekBin
Kontakt:

Post autor: JurekBin »

jak to czy jest dla kogo? :angry: :angry: :angry:
pokaż jednego usera na kodze czy inych forach, którzy robią "kominki" tylko po to by nigdy świata nie ujrzały!
Dla mnie nagrodą już będzie fakt że można sobie wszytkie modele postawić obok i przy piwku patrzeć jak widzowie odchodzą od zmysłów z zachwytu a my z dumą się temu przyglądamy :S

Robić, robić i jeszcze raz robić takie imprezy. Niech się to nazywa jak chce, ale ja np. chcę zabrać kominkowego Zenita gdzieś poza mury mojego pokoju.
Pozdrawiam
Jurek

https://www.jerzybin.com
Awatar użytkownika
RomekS
Lokalizacja: {"name":"Polska Toru\u0144","desc":"","lat":"","lng":""}

Post autor: RomekS »

JurekBin napisał:

Robić, robić i jeszcze raz robić takie imprezy. Niech się to nazywa jak chce, ....

Racja,
sądze tak samo i znając wcześniej termin
zaplanuje przyjazd, gdziekolwiek by to było.
W granicach rozsądku (czyt. w granicach Kraju)
:)
Awatar użytkownika
Rafal

Post autor: Rafal »

Witam wszystkich,
Moim zdaniem pomysł jest bardzo ciekawy. Fajnie byłoby zobaczyć jakąś większą ilość żaglowców w jednym miejscu. Na tych imprezach na których, kiedyś tam byłem - było tego bardzo mało. Nie powiem, żebym jakoś specjalnie jeździł, śledził czy szukał takich imprez, ale jedna taka typowa impreza dla szkutników byłaby chyba strzałem w dziesiątkę. Ja chętnie przyjadę - chociaż z modelem to ciężko mi jechać nawet na Festial do Łodzi, do której mam tylko 45 km :unsure:
Pozdrawiam
Rafał A.

www.motogaragekutno.pl
ODPOWIEDZ