OKLASKI

Tu mozna narzekać i pisać o sprawach nie związanych z tematami forów
Awatar użytkownika
krzysztof

OKLASKI

Post autor: krzysztof »

Kilka odczuc i refleksji na temat oklasków. W punktach:
1. czy są potrzebne.
2. jeśli tak , to na jakich zasadach
Ad.1. Myślę, że oklaski jako takie, mogą się stać dla niektórych Kogowiczów towarem wielce porządanym - im ich mam więcej tym jestem lepiej postrzegany na Kodze. Opcja - dzielimy się wiedzą i doświadczeniami nie licząc na wymierny poklask kolegów, czyli likwidujemy oklaski.
Ad. 2. Pozostawiamy oklaski jako odzwierciedlenie zaangażowania i poważania reszty forumomowiczów dla naszych dokonań. Ale dla mnie pod jednym warunkiem - pełej jasności. Zauważcie koledzy, iż oklaski pozytywne zawsze są poprzedzone wiadomością od kogo i w zarysie "za co". Zdjęcie "oklasku" jest bezimienne. Miejmy odwagę jasno określić swoje decyzje - in plus i in minus.
Idea zawarta w poscie jest przdyskutowana na spotkaniu z Mirkiem Rybusem i myśę, że zgadza się z moimi przemyśleniami. Niestety temat do Radka w trakcie spotkania nie dotarł - było mnóstwo innych ważniejszych tematów.
Nie podjąbym tego tematu, ale zauważyłem, iz ostatnio straciłem jeden oklask. Tak jak wiem za co wyróżnienia otrzymałem, tak za co straciłem, mogę się tylko podpierać domsłami. Chętnie wsłucham krytyki - bo jak wiadomo krytyka jest twórcza i najlepiej się uczyć na własnych błędach - to wersja optymalna dla kolegów - Kogowiczów.
Ps jeśli zostawiamy oklaski, to skopiujmy ich zasady z Allegro - jesteś OK to otrzymujesz komentarz pozytywny, jesteś BE, to negatyw - ALE Z UZASADNIENIEM !!!!!
pozdrawiam Krzysztof

krzysztof.t.wasilewski@wp.pl
Awatar użytkownika
Zbyszek

Odp:OKLASKI

Post autor: Zbyszek »

Wydaje mi się że dodanie lub odjęcie oklasku powinno byc połaczone z dodaniem loga osoby która to robi i wymagalo uzasadnienia pisemnego.

Jeśli chodzi czy powinny zostać to myślę że tak jest to jakaś forma wyróżnienia i docenienia pracy.
Pozdrawiam!!!
Awatar użytkownika
krzysztof

to jest opcja niezędna przy pozostawieniu oklasków
pozdrawiam Krzysztof

Awatar użytkownika
krzychkam
Lokalizacja: {"name":"Bia\u0142ystok","desc":"","lat":"","lng":""}

Post autor: krzychkam »

krzysztof napisał:
to jest opcja niezędna przy pozostawieniu oklasków

W pełni popieram - warto tą sprawę załatwić do końca (oklaski oczywiście proponuję zostawić )
Awatar użytkownika
maciejza

Post autor: maciejza »

a ja bym to wywalil ..tak samo jak ranga\stopien w zaleznosci od ilości postów.
Awatar użytkownika
krzysztof

Ponownie temat oklasków. Koledzy wprowadźmy zwyczaj, aby każdy oklask - pozytywny, a przede wszystkim negatywny był powiązany z postem, który ten oklask opiniuje. Jestem bardzo ciekaw co np. z mojej pracy i komu się podoba lub nie . Na pewno jest to cenna uwaga dla naszych następnych dokonań
pozdrawiam Krzysztof

Awatar użytkownika
Zbyszek

Post autor: Zbyszek »

Jestem za i to jak najprędzej, ale to już musi zrobić Radek.
Pozdrawiam!!!
Awatar użytkownika
KID

Post autor: KID »

krzysztof napisał:
Koledzy wprowadźmy zwyczaj, aby każdy oklask - pozytywny, a przede wszystkim negatywny był powiązany z postem

Niech tak się stanie. Za postulat likwidacji oklasków masz u mnie oklask.
Pozdrawiam,

Krzysztof Duvnjak

Awatar użytkownika
stefan

Post autor: stefan »

krzysztof napisał:

Koledzy wprowadźmy zwyczaj, aby każdy oklask - pozytywny, a przede wszystkim negatywny był powiązany z postem

Hmmm... ktos mi podp...odbiera oklaski i nawet nie wiem za co?...:P :P :P
Awatar użytkownika
maciejza

Post autor: maciejza »

stefan napisał:
Hmmm... ktos mi podp...odbiera oklaski i nawet nie wiem za co?...:P :P :P

no urzekła mnie twoja historia... proponuje wieczorne topienie smutków .. w piątek? sobotę?
ODPOWIEDZ